Destinații de toamnă. Spectacol de culori şi peisaje impresionante

Destinații de toamnă. Spectacol de culori şi peisaje impresionante
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cum vă petreceţi timpul când zilele calde s-au cam terminat şi toamna și-a intrat în drepturi?

Cel mai bine este să călătoriţi pentru câteva zile, să prindeţi ultimele raze ale soarelui, să vizitaţi locuri noi sau să vă bucuraţi din nou de cele care vă plac.

Paphos, Cipru

Pe insula mediteraneeană, vremea este plăcută până toamna târziu, iar oferta de activități turistice este extrem de bogată: pe lângă înotul în apele cristaline, puteți explora cu ajutorul excursiilor de snorkeling și lumea subacvatică. Și dacă sunteți suficient de aventuros, puteți încerca și unele dintre sporturile lor acvatice extreme, cum ar fi parasailing sau biatlon. Pe lângă plajele sale, oraşul Paphos are o serie de atracții turistice care variază de la situri arheologice la clădiri istorice și sculpturi: Petra Tou Romiou sau Stânca Afroditei, locul în care se crede că zeiţa frumuseţii a ieşit din mare pentru prima oară, Peninsula Akamas şi Golful Lara, castelul care păzește intrarea în port, portul istoric în sine și Parcul Arheologic Kato Paphos, unde se găsesc ruinele orașului antic.

Stânca Afroditei, Paphos

Chania, Grecia

Considerată perla veneţiană a Cretei, Chania este un oraş impresionant, de o frumuseţe uimitoare, care te cucereşte iremediabil. Este un loc fermecător cu specific grecesc, dar care ȋncă păstrează urma prezenţei veneţienilor şi turcilor. Se mândreşte cu un centru destul de vechi, cu un port veneţian, Cetatea Firkas şi Catedrala Eisodion. Chania are şi o natură frumoasă: masivul Lefka Ori, de unde se pot vedea valurile mării lovindu-se de stânci, defileul Samaria sau Cheile Topolia, separate de râul Tyflos. Nu ȋn ultimul rând, veţi găsi plaje în apropierea orașului, dar nu puteți rata o excursie la plaja Balos, unul dintre cele mai frumoase locuri din Creta.

Laguna Balos, Chania

Faro, Portugalia

Orașul are un aer portughez aparte, fiind o oprire plăcută în călătoria dumneavoastră. Portul cochet, parcurile bine întreținute și piețele, precum și orașul istoric vechi plin de drumuri pietonale și cafenele în aer liber îi dau un farmec deosebit. Viața de noapte este animată și nu o să vă plictisiţi aici. Nu trebuie să ratați Catedrala gotică din Piaţa Largo da Sé, Biserica barocă a carmeliților Igreja do Carmo sau Porta Nova, dar nici uimitoarea lagună Ria Formosa, una dintre minunile naturii din Portugalia protejate ca parc natural, și nici faimoasa stațiune Albufeira cu plajele cu apă turcoaz.

Laguna Ria Formosa, Faro

Cagliari, Italia

Un loc mai puțin vizitat de turiști, orașul Cagliari, capitala Sardiniei din Golful Îngerilor, îmbină goticul spaniol și cu italienescul art nouveau. Cagliari este un oraș extrem de fermecător, plin de monumente din perioada romană, precum Castello, cetatea în interiorul căreia se dezvăluie vechiul oraș medieval cu catedrala, muzeele, palatele și universitatea, Bastionul Saint Remy, Turnul din San Pancrazio, Turnul elefantului, Parcul Molentargius, promontoriul Sella del diavolo. Cagliari nu oferă doar atracţii ȋn oraş, ci şi plaje pe care vă puteţi relaxa la soare. Un alt loc interesant este Orto Botanico, o grădină botanică universitară cu plante din peste 2.000 de specii, în principal din Marea Mediteraneeană.

Bastionul Saint Remy, Cagliari

Granadilla de Abona, Tenerife

Dacă vă gândiţi la o destinaţie mai exotică, vizitaţi sudul Tenerife, o parte fascinantă a Insulelor Canare, cu nisip ȋnchis la culoare, peisaj deşertic şi apele Oceanului Atlantic de jur-ȋmprejur. Granadilla este un oraş mic, dar plin de farmec, situat aproape de El Médano, unde se practică windsurfing şi kitesurfing, datorită vânturilor puternice din zonă. În apropiere se află cele mai mari două plaje naturale ale insulei - Playa Grande și Playa La Tejita. Între plaje se află La Montaña Roja (Muntele Roșu), un con vulcanic care este o rezervație naturală protejată. Tot în Granadilla de Abona puteți vedea vulcanul activ Teide, înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 2007.

Montana Roja, Tenerife

Lacurile Plitvice, Croația

Croația e țara care se mândrește cu opt parcuri naturale, iar Parcul Național Plitvice e cel mai mare dintre ele și în același timp cel mai vechi din sud-estul Europei. Aici natura a adunat la un loc 16 lacuri și peste 90 de cascade ce oferă un spectacol extraordinar. Lacurile Plitvice sunt un loc plin de culoare, de vizitat în orice perioadă a anului, dar această regiune croată este cu adevărat minunată când o poți vedea prin frunzișul arămiu de toamnă, când copacii își arată culorile strălucitoare în albastrul azuriu al lacurilor. Parcul oferă trasee de drumeții pentru călătorii care doresc să se bucure din plin de natură.

Citit 14478 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.