Remember. Marie Tussaud (1761-1850)

Remember. Marie Tussaud (1761-1850)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Marie Tussaud, pe numele de fată Grosholtz, s-a născut pe 1 decembrie 1761, la Strasbourg, Franța. A învățat să prelucreze ceara și arta modelării de la medicul Philippe Curtius, în casa căruia mama ei a lucrat ca menajeră. A fost profesoară de artă a surorii regelui Ludovic al XVI-lea. În momentul declanșării Revoluției Franceze din 1789, a fost întemnițată pentru legăturile cu familia regală. După eliberare, a fost obligată să facă măști mortuare pentru prizonierii ghilotinați, pentru a-și dovedi supunerea față de noii guvernanți.

În 1802, a plecat în Anglia, împreună cu cei doi fii. Timp de peste 30 de ani, a străbătut țara expunându-și figurinele confecționate din ceară, colecție care cuprindea personalități ale vremii. Muzeul figurilor de ceară care îi poartă numele s-a înființat în 1835, la Londra, pe Baker Street. Expoziția a fost mutată ulterior în sediul actual din Marylebone Road, în 1884, în prezent colecția numărând peste 16.000 de exponate. S-a stins din viață pe 16 aprilie 1850, la Londra.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 503 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 12:48

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro