Întâi o omorâm, apoi îi ridicăm statuie

Întâi o omorâm, apoi îi ridicăm statuie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Omagiu. Nu-i așa că suntem umani?! Statuia din bronz a morsei Freya tocmai a fost dezvelită la Oslo, în Norvegia, într-o emoționantă ceremonie. Participanții aveau câte un trandafir roșu în mâini, iar o artistă a cântat frumos. Conform jurnalului "Observator", de la Antena 1, sculptura în mărime naturală o înfățișează pe Freya, tolănită pe o parte, pe ţărmul stâncos al portului de agrement Kongen, nu departe de locul în care mamiferul vâna raţe şi lebede ori se odihnea pe bărcile localnicilor, pe care le mai și scufunda... Ce omagiu frumos adus animalului ucis! Pardon, n-a fost omorâtă, ci eutanasiată, că doar suntem civilizați, nu-i așa? "Oficialii au ales să o eutanasieze în august anul trecut, pe fondul temerilor că reprezenta o amenințare pentru publicul care nu păstra distanța cerută. În urma unei campanii online s-au strâns peste 25.000 de dolari pentru a ridica sculptura care o comemorează pe Freya", relata știrea "Observator". Cu alte cuvinte, morsa a fost "eliminată" pentru că oamenii au ignorat apelurile și avertismentele de a nu se apropia prea mult de animal când o fotografiau și astfel s-au pus în pericol. Evident, după eutanasiere, s-a spus că decizia radicală s-a luat în grabă, că sedarea și mutarea într-o zonă mai puțin populată ar fi fost o operațiune mult prea complexă... Gândul mi-a zburat la imaginile cumplite ale ursulețului care hălăduia prin Sibiu și a fost împușcat pentru că nu exista o procedură de urmat într-un asemenea caz.

Citit 1162 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2023 17:48

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Mincu
    Joi, 04 Mai 2023 11:27
    5.13.196.***
    Ce gunoaie, ce mizerabili, ce drăcii, ce dezumanizați....NEOAMENI?.
    Asta-i societatea...la nivelul ăsta a decăzut într-atât de mult. INVOLUȚIA societății(îndrăcite, "golănizate????‍♀️?‍♂️???") a OMului... NEom.

    Nu înțeleg de ce se miră unii acu... Păi nu v-adunarăți voi la ură, g0lănie, dezuman
    0
    0
  • postat de marr
    Miercuri, 03 Mai 2023 20:32
    86.124.203.***
    Si 'civilizatia' are niste standarde ....cat de greu era a fie capturata si relocata (dupa un timp) in celalalt capat al lumii (polul-nord/Vladivostok) eventual polul sud . La cata marfa se plimba pe oceane ..nu era un cost .
    Ori se temeau ca se intoarce inapoi ..ca porumbeii ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.