Cum a devenit Mariana… Marian

Cum a devenit Mariana… Marian
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Capră sau ţap? Hei da’ ce-avem noi aici? Piţipoance ieftine care se cred dive sau supermodele, politicieni hoţi şi corupţi care se dau drept salvatori ai neamului românesc la fiecare rundă de alegeri, şi o cinstită capră care se crede, din când în când, ţap. Despre capra cu comportament… deviant am aflat sâmbătă seară, la „Asta-i România!” lui Kanal D.

Concret, povestea căpriţei care are şanse să ajungă mai cunoscută decât aia cu trei iezi scrisă de Ion Creangă a început palpitant. Capra noastră nu s-a dus la târg, ci a simţit nevoia de a gusta din aerul tare al înălţimilor. Pesemne s-o fi trezit în ea ADN-ul căpresc montan, şi ce şi-a zis: ia să-ncerce şi ea! Şi s-a cocoţat cu altă surată, pe o stâncă. Şi vreo patru zile au stat acolo până au venit pompierii să le coboare! Partea senzaţională este că animalul care a "plănuit" evadarea din ţarc a intrat, pare-se, după lunga aventură, într-o criză de identitate şi nu mai pricepe dacă e… femelă sau mascul. "Am o capră care e şi fată şi băiat. Acum am descoperit. Nu e agresivă, dar nu stă. Ba se suie pe fată, ba pe bărbat. Părinţii mei nu sunt de acord cu psihologul la capră. N-are cum să fie îndrăgostită dacă e şi femeie şi bărbat. E Marian sau Mariana! Celelalte capre au decis să fugă pe câmp. Am zis că le pun GPS să nu le mai pierd", mărturisea, în faţa reporterului Kanal D, posesorul caprelor. Şi acu’, dacă tot era la televizor, să-şi spună şi el problema: e neînsurat!

Şi ca să nu ajungă holtei bătrân la uşa maică-si, a zis şi el că-şi caută nevastă. Una cuminte, nu prea frumoasă că nici mirele nu-i strălucit, harnică şi gospodină. Aşa o vrea mama soacră. Băiatul, mai modest, vrea doar una cu care să se înţeleagă, şi să n-aibă pretenţii de unghii făcute, păr coafat sau alte mofturi de oraş.

Ceva avere are: porc, găini, porumbei, iepuri, capre şi mai ales celebra cornută care se crede capră sau ţap după cum o avantajează. Asta-i România!, nu-i aşa?

Citit 1807 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2016 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.