Cel mai bun scurtmetraj românesc de la "Anonimul", realizat de un gălățean. Dublă performanță pentru un tânăr regizor
Foto: ANONIMUL IFF - Facebook, Credit foto - Sabina Costinel

Cel mai bun scurtmetraj românesc de la "Anonimul", realizat de un gălățean. Dublă performanță pentru un tânăr regizor
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Premiul publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent "Anonimul" și Premiul pentru Film la Festivalul de Teatru și Film "Șerban Ionescu" sunt cele mai recente performanțe ale tânărului gălățean Bogdan Alecsandru.

Gălățeanul Bogdan Alecsandru este masterand la Regie de Film, în cadrul Universității Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București, absolvent de Regie - promoția 2021 și absolvent al Colegiului Național "Vasile Alecsandri" din Galați, după cum se prezintă pe pagina sa de Facebook. Performanțele lui vorbesc, însă, de la sine.

Cea mai recentă reușită este premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Internațional de Film Independent "Anonimul", pentru "Antrenamentul de noapte". Filmul a primit un premiu în valoare de 1.000 de euro, oferit de asociația Dacin-Sara.

„Cu emoții mari și încă proaspete, mulțumim publicului dedicat care se implică prin vot în fiecare an! Recepția la subiectul filmului e cel puțin o surpriză. Totodată, mulțumim organizatorilor și selecționerului Ionuţ Mareş, pentru oportunitatea de a prezenta filmul într-un loc atât de special. Mulțumesc echipei!”, mărturisește Bogdan Alecsandru, pe Facebook.

Scenariul este inspirat de o povestire de Aron Biro, iar din distribuție fac parte: Andrei Giurgea, Tiberius Nicolae Zavelea, Gabriel Spahiu, Marc Titieni, Rareș-Ștefan Ularu, Horațiu Băcilă, Vlad Tudoran, Robert Brage și Antonio Daniel.

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent "Anonimul" a avut loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Trebuie spus că toate premiile din competiția de lung și scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public. 

Scurtmetrajul "Casa noastră", regizat de Bogdan Alecsandru, a fost distins cu Premiul pentru Film la Festivalul de Teatru și Film "Șerban Ionescu". Din distribuție fac parte: Ana Dumitrașcu, Ioana Niculae, Sabina Lazăr, Oana Laura Gabriela, Armand Crișan. Festivalul, ajuns la cea de-a treia ediție, reunind tineri creatori și artiști consacrați, s-a desfășurat între 22 și 29 iulie, în stațiunea 2 Mai, de pe Litoral.

Citit 1761 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.