Concert simfonic cu INVITAŢI DE RENUME, la Teatrul Muzical
Foto: Florin Ionescu-Galaţi

Concert simfonic cu INVITAŢI DE RENUME, la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul Internaţional „Leonard”, organizat de Teatrul Muzical cu acelaşi nume, continuă şi săptămâna aceasta, programând duminică, 23 noiembrie, de la ora 18,00, un concert simfonic extraordinar. Alături de orchestra simfonică din Galaţi, vor cânta trei invitaţi speciali: Florin Ionescu-Galaţi (violonist) din Braşov, Petre Gâscă din Iaşi (cornist) şi Mihai Sârbu din Botoşani (cornist), iar dirijorul spectacolului va fi Mircea Holiartoc.

Din program fac parte fragmentele muzicale: Felix Mendelssohn Bartholdy - Uvertura „Hebridele” op. 26, Gheorghe Păunescu - Nocturnă pentru corn şi orchestră (prima audiţie locală), Antonio Vivaldi - Concertul pentru doi corni, cembalo şi orchestră de coarde, A. Corelli - La Folia, J. S. Bach - Arie pe Coarda Sol, F. Kreisler - Frumosul Rozmarin, Scott Joplin - The Entertainer, Elite Syncopations şi The Easy Winners, V. Monti - Csardas, Grigoraş Dinicu - Jascha Heifets - Hora Staccato.

Petre Gâscă, peste 90 de turnee internaţionale

Cornistul Petre Gâscă s-a afirmat atât în plan artistic, interpretativ, cât şi în cel pedagogic şi este prezent permanent pe afişele filarmonicilor din ţară, cântând ca solist în peste 85 concerte, cu majoritatea orchestrelor simfonice româneşti. A avut peste 90 de turnee artistice, în Germania, Olanda, Spania, Grecia, Franţa, Austria, Italia, Belgia, Gibraltar, Elveţia, Coreea de Sud, Cehoslovacia, Bulgaria, Republica Moldova. A concertat în prezenţa Papei Paul al II-lea la Castel Gandolfo (Italia) în 1984 şi alături de Filarmonica „Moldova”, la toate ediţiile Festivalului „George Enescu” din 1985 până în prezent.

Mihai Sârbu, manager al Filarmonicii Botoşani

Cornistul Mihai Sârbu este absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi. În perioada 1995 - 1999 a fost angajat al Operei Române Iaşi, a colaborat cu Filarmonicile din Iaşi, Bacău şi Botoşani, iar în 1999 a fost angajat al Filarmonicii de Stat Botoşani ca prim-cornist şi până în 2005 a colaborat cu mai multe orchestre de suflători din Italia (orchestra de suflători - Villa - Novadi Guidonia). În anul 2006, revine la Filarmonica Botoşani ca prim cornist, până în anul 2011, când este numit manager al instituţiei. A susţinut diferite recitaluri cu cvartetul de corni ”Horn Quartet” al cărui membru este şi a avut concerte (corn solo) acompaniat de filarmonicile din Râmnicu Vâlcea, Piteşti şi Bacău.

Florin Ionescu-Galaţi, un vârf al generaţiei sale

Violonist virtuoz, Florin Ionescu-Galaţi s-a impus în viaţa muzicală românească ca unul dintre vârfurile generaţiei sale. Născut la Bucureşti, în anul 1970, a început studiul viorii la vârsta de patru, sub îndrumarea tatălui său, cunoscutul violonist şi dirijor I. Ionescu-Galaţi. Apariţia în public alături de Orchestra Naţională Radio, la vârsta de zece ani, cu Concertul de vioară de Kabalevski, prevestea un talent neobişnuit, ce avea să devină curând cunoscut. Cariera sa internaţională, începută în 1982, s-a derulat spectaculos în recitaluri şi concerte, alături de ansambluri cunoscute, în săli de renume din Europa, SUA şi Japonia. A realizat înregistrări de referinţă pentru posturi de radio sau TV din Germania, Turcia, Franţa, Japonia, SUA.

Preţul întreg al unui bilet la concert este 32,40 de lei, redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10,80 lei, iar tichetul cu reducere pentru grupuri costă 21,60 de lei.

Sâmbăta următoare, 29 noiembrie, Festivalul Internaţional „Leonard” se încheie cu „Madame Butterfly” de Giacomo Puccini, cu Young Ju Kim (Coreea), Jin Kyung Kim (Coreea), Sorin Lupu (Cluj Napoca), Petre Racoviţă (Republica Moldova) şi Valeriu Cojocaru (Republica Moldova), care vor cânta sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc.

Citeşte şi: INTERVIU cu Vasile Moldoveanu - singurul TENOR român CONDAMNAT LA MOARTE de COMUNIŞTI

 

Citit 1466 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.