Evenimente EMINESCIENE ale Bibliotecii "V.A. Urechia"

Evenimente EMINESCIENE ale Bibliotecii "V.A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum v-am informat deja, astăzi, la ora 10,00, la statuia lui Mihai Eminescu din parcul ce poartă numele poetului, vor avea loc depuneri de flori şi prezentarea de alocuţiuni ale autorităţilor şi personalităţilor culturale gălăţene, iar de la 11,00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, se va desfăşura spectacolul omagial "Ziua Culturii Naţionale - Eminescu - eternitatea unei rostiri", cu artişti de la Teatrul Muzical şi Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

La sediul filialei „Paul Păltănea” a Bibliotecii judeţene, din Micro 40, astăzi, începând cu ora 9,00, va avea loc un moment literar artistic al elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Rediu, urmat, de la ora 12,00, de un moment asemănător susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale nr. 33. La Filiala nr. 1 „Costache Negri” a bibliotecii, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 13,00, elevi ai Şcolii Gimnaziale „I.C. Brătianu”, din I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, vor susţine un moment poetic.

Mâine, la Filiala din Micro 40, seria manifestărilor continuă, de la ora 13,00, cu o prezentare power-point - „Mari teme eminesciene”, realizată de elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

La sediul central al bibliotecii, de pe strada Mihai Bravu, sunt organizate mai multe expoziţii: două expoziţii de documente, una de documente şi imagini şi o alta cu imagini ale poetului create de artişti plastici precum Camil Ressu, Ligia Macovei şi Nicolae Spirescu, precum şi reproduceri ale fotografiilor poetului, realizate în atelierele lui Franz Duschek (1869), Jan Tomas (1878), Nestor Heck (1884) şi Jean Bieling (1887).

Expoziţii vor fi deschise şi la Filiala „Costache Negri”, una cu documente din colecţiile bibliotecii şi, o alta, cu desene şi colaje realizate de preşcolarii de la Grădiniţa „Luceafărul”. La Filiala „Paul Păltănea”, o expoziţie de carte eminesciană, una de desene ale elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 1 Rediu şi una a celor de la Şcoala Gimnazială nr. 38. La Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, din Gara CFR, este deschisă o expoziţie de documente de bibliotecă.

Citit 972 ori Ultima modificare Joi, 15 Ianuarie 2015 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.