TIMP LIBER/ Ofertă specială, de Ziua Unirii, la Teatrul Muzical
Foto: Soprana Arlinda Morava

TIMP LIBER/ Ofertă specială, de Ziua Unirii, la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Muzical „Nae Leonard” dedică sărbătorii Unirii, chiar sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 18,00, un recital special, care o să vă încânte! Vor evolua pe scenă soliştii Arlinda Morava (soprană), Bogdan Gogoncea (vioară) şi Tatiana Zaharova-Ionaşcu (pian). Prezintă secretarul literar al teatrului, Laura Sava.

Soprana Arlinda Morava, solistă la Opera Naţională din Bucureşti, este născută în Albania, unde, spune dumneai, Caragiale este perceput ca albanez, aflăm dintr-un interviu în care Maria Oprea o defineşte precum „solara, lipicioasa, afectuoasa” Arlinda…

Gălăţeanul Bogdan Gogoncea este un solist apreciat. El face parte din Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Tatiana Ionaşcu, solistă a teatrului gălăţean, este născută la Chişinău, unde şi-a obţinut licenţa cu nota maximă, la Academia de Muzică "Gavril Muzicescu", secţia pian special, iar apoi a urmat un doctorat în Muzică. A fost premiată cu Diploma Ministerului Culturii din Republica Moldova pentru activitate didactică în domeniul muzicii. A fost maestru de concerte la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău, iar din 2004 este maestru corepetitor pentru soliştii de operă şi operetă ai Teatrului "Nae Leonard" din Galaţi, cu care a făcut  turnee în Europa.

Multe daruri în premieră

Duminică, 25 ianuarie, de la 18,00, Teatrul Muzical prezintă recenta premieră cu parfum de sărbători "Ţara de dincolo de lumină", în regia lui Bogdan Drăgulescu şi scenografia luminoasă a Danielei Drăgulescu. Evoluează orchestra, dirijor Eugen Dan Drăgoi, corul dirijat de Daniel Nistor şi baletul teatrului, iar excelenta coregrafie este semnată de Gabriela Gegea. Regizorul spectacolului, care a semnat şi regia spectacolului „Cabaret”, este şi autorul unui film turnat la Chişinău.

Prezentarea spectacolului, oferită de dirijorul  Dan Drăgoi, seamănă cu o felicitare de Anul Nou: „Oraşul şi Teatrul înveşmântate în lumini de sărbătoare sunt cadrul artistic perfect pentru premiera premierelor: „Ţara de dincolo de lumină“. Publicul care va fi alături de noi va putea admira spectacolul care uneşte în premieră toate secţiile teatrului şi aduce în premieră la Galaţi cele mai celebre muzici din filme, musicaluri şi desene animate, în interpretarea strălucită a soliştilor, orchestrei, corului şi baletului Teatrului Muzical „Nae Leonard“! În lumina prieteniei cu inspiratul regizor Bogdan Drăgulescu, dispar graniţele dintre real şi imaginar, dintre actor şi personaj, dintre public şi artişti."

Biletele costă 21,60 lei, respectiv, 10,80 lei.

Citit 1118 ori Ultima modificare Vineri, 23 Ianuarie 2015 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.