DOLIU în lumea TEATRULUI. Un mare ACTOR şi REGIZOR s-a stins din viaţă
Foto: Sursa foto: jurnalul.ro

DOLIU în lumea TEATRULUI. Un mare ACTOR şi REGIZOR s-a stins din viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

George Motoi s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, după o lungă şi grea suferinţă, a relatat tvr.ro. Decesul a fost confirmat pe pagina de Facebook a artistului de către familie prin intermediul unui mesaj emoţionant.

George Motoi împlinise 79 de ani, pe 22 ianuarie.

În filmografie, a realizat roluri în peste 45 de filme. Cariera sa a fost recompensată cu premii şi distincţii, iar în 1986 primeşte Marele premiu al Festivalului de la San Remo, pentru filmul „Adela”, după G. Ibrăileanu.

Pe lângă actorie, desfăşoară şi o bogată activitate regizorală. Numele său se regăseşte pe coperta multor piese de teatru: "Doi pe un balansoar", de Gibson (la Petroşani), "Vlaicu Vodă", de A. Davila (la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), "Gaiţele", de Kiriţescu (la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), "Ultima oră", de M. Sebastian (la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), "Steaua fără nume", de Mihail Sebastian, Teatrul Dramatic din Galaţi.

Actorul a fost căsătorit peste 20 de ani cu actriţa Cezara Dafinescu, cu care are o fiică. După divorţ, George Motoi s-a recăsătorit cu Gigliola Braileanu, actriţă a Teatrului Naţional.


 

Citit 2903 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2015 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.