Spectacole, VIP-uri, diplome. Tecucenii s-au bucurat la Zilele Municipiului

Spectacole, VIP-uri, diplome. Tecucenii s-au bucurat la Zilele Municipiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la artistul fotograf şi omul de cultură belgian Henri Codenie, am primit imagini şi date despre mulţimea de manifestări culturale care s-au derulat, săptămâna trecută, cu ocazia Zilelor Municipiului Tecuci, începând cu marea serbare a patronului spiritual al urbei, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, la care a fost prezent arhiepiscopul de la Dunărea de Jos, Î.P.S. dr. Casian Crăciun.

Alături de primarul Daniel Ţuchel, au onorat evenimentul prefectul Dorin Otrocol, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, deputaţii Victor Paul Dobre, Mircea Toader şi George Scarlat, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, consilieri judeţeni şi locali, directori de instituţii din Galaţi şi Tecuci, oameni de cultură.

În aceeaşi zi, fostul preşedinte Constantinescu, primarul şi directorul muzeului, Doru Părăşcan, au tăiat şi panglica inaugurală a Muzeului de Istorie "Teodor Cincu", în vechea clădire reabilitată excelent şi, pentru prima oară, primind nume!

Vineri, 24 aprilie, la Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” s-au desfăşurat mai multe acţiuni culturale, de ,,Ziua bibliotecarului şi a cărţii’’.

În aceeaşi zi, 35 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au participat, la Catedrală, la o slujbă special oficiată pentru dumnealor. Apoi, în centrul oraşului, pe o scenă, primarul Ţuchel şi viceprimarul Mitică Hulea le-au oferit diplome, flori şi câte 1.000 de lei. A urmat un spectacol al soliştilor Casei de Cultură.

Sâmbătă, 25 aprilie, într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Local Tecuci le-a acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului profesorilor-scriitori Vasile Ghica şi Ionel Necula precum şi generalului Ioniţă Gheorghe Constantin.

La Colegiul Naţional "Spiru Haret" s-a desfăşurat un concurs de tenis de masă cu participanţi din ţară şi de la Chişinău.

La Catedrală s-a oficiată o slujbă de mulţumire pentru alte 36 cupluri cu jumătate de veac de parteneriat, care de asemenea au primit diplome şi daruri de la primar.

Câteva mii de tecuceni au avut parte de „un show incendiar”: Andreea Bălan şi Petrişor Rudge şi mai multe dansatoare! Revenit în oraşul natal după zece ani de absenţă, i-a încântat pe spectatori şi trupa Bosquito, iar Radu Almăşan, solistul trupei, a fost bisat alături de colegii săi.

Duminică, 26 aprilie, Clubul Sportiv Akikai a oferit un show de arte marţiale. Ultima zi a manifestărilor a adus la Tecuci şi trupa Voltaj, foarte bine primită de public.


 

Citit 909 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.