Teatrul de animaţie gălăţean, PREMIAT la Piteşti

Teatrul de animaţie gălăţean, PREMIAT la Piteşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul de păpuşi "Gulliver" din Galaţi s-a întors cu lauri de la Festivalul de Teatru pentru Copii "Aşchiuţă" din Piteşti, înainte de a porni spre alte competiţii naţionale. Şi nu cu orice premiu au venit acum gălăţenii, ci chiar cu Premiul Special al Juriului - "pentru valorificarea teatrului de păpuşi popular în limbaj contemporan".

Piesa cu care gălăţenii au convins, primind aplauze din plin de la publicul junior piteştean, într-o competiţie naţională în care au fost implicate mari teatre de animaţie din ţară, precum Teatrul "Ţăndărică" din Bucureşti, a fost "Vasilache, Mărioara şi invitaţii", o restituire a teatrului tradiţional itinerant, care se juca odinioară prin târguri şi iarmaroace, acum adaptat tehnologic, într-un spectacol modern pentru scenă, semnat de Daniel Stanciu, un regizor cu multe premii naţionale, cunoscut pentru montările de succes de la Galaţi, dar şi din ţară.

Despre montarea premiată în festivalul de la Piteşti, păpuşarii noştri ne spun că "este un spectacol, care aduce bucuria reîntâlnirii cu două personaje faimoase, reprezentative pentru teatrul de păpuşi românesc. Deşi este un spectacol tradiţional regizorul apelează la o tehnică de montare modernă, şi anume grafică digitală". Din distribuţie au făcut parte actori îndrăgiţi: Adina Ariton, Gina Geru, Elena Marin, Marian Sterian, Eduard Şişu şi Vlad Ajder. Grafica digitală, care aduce noutatea  şi premiul este realizată de Nicu Stănescu.

Păpuşarii gălăţeni vor ataca în curând alte două festivaluri naţionale, cele de la Alba Iulia şi Iaşi.

Citit 953 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.