”Cenuşăreasa” revine pe scena Teatrului de Păpuşi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

”Cenuşăreasa” revine pe scena Teatrului de Păpuşi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 8 mai, la ora 10,30, sunteţi aşteptaţi la Teatrul de Păpuşi "Gulliver", la avanpremiera spectacolului „Cenuşăreasa”, după Fraţii Grimm.

Spectacolul este pus în scenă de regizorul Ciprian Huţanu, care, astfel, montează pentru prima dată la teatrul din Galaţi. Ciprian Huţanu este actor, regizor de teatru de animaţie, conferenţiar universitar la Facultatea de Teatru (Departamentul Animaţie) din Iaşi şi a acceptat cu mare bucurie provocarea de a monta la Galaţi spectacolul "Cenuşăreasa". „Întâlnirea cu trupa de animaţie a  Teatrului Gulliver a  fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea noastră ca profesionişti, ci, mai degrabă, a unei însemnate  determinări de grup, orientată către un scop bine definit: abordarea  basmului clasic din poziţia confruntării cu imaginile-clişeu pe care cinematografia şi televiziunea le inoculează spectatorului. "Cenuşăreasa", titlu care greu suportă reinterpretări de esenţă, a fost provocarea pe care am acceptat-o împreună. Jocul păpuşilor, combinat cu jocul actoricesc, a fost marea miză a actorilor", mărturiseşte Ciprian Huţanu.

Scenografia şi construcţia păpuşilor de mari dimensiuni îi aparţin scenografului Vlad Tănase, cel care a dat formă şi culoare şi altor spectacole marca "Gulliver", precum "Mica Sirenă", "Păcală" sau "Vasilache, Mărioara şi invitaţii".

Cu o ilustraţie muzicală de excepţie, realizată de Eugen Dan Drăgoi, voci cântece: Cristina Bleandură, Florin Bobei şi corul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, spectacolul te trimite cu gândul la desenele animate Disney. În plus, grafica digitală realizată de Andrei Cozlac întregeşte tabloul de poveste, reproducând atmosfera elegantă a palatului. Din distribuţie fac parte actorii: Elena Marin, Ionuţ Negrişanu, Gina Geru, Ramona Păuc şi Aurelian Iorga.

Spectacolul a fost inclus în repertoriul teatrului ca urmare a unor sondaje de opinie realizate în rândul spectatorilor, care au cerut ca "Cenuşăreasa" să facă parte din spectacolele pe care le pot vedea la "Gulliver".

Preţul biletului este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru părinţi.

Premiera oficială va avea loc pe 16 mai, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, "Cenuşăreasa" fiind spectacolul de deschidere a festivalului. Aceasta este a doua premieră din 2016, după "Călătorie spre centrul pământului", în regia lui Radu Dinulescu.

Citit 1188 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.