Comisia Europeană califică atacul Hamas drept "un act de război"

Comisia Europeană califică atacul Hamas drept "un act de război"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat miercuri drept "act de război" atacul Hamas împotriva Israelului, survenit sâmbătă, reafirmând dreptul acestei ţări de a se apăra, informează AFP. "Susţinem deplin dreptul Israelului de a se apăra. Europa este alături de Israel în această tragedie", a declarat Ursula von der Leyen, pe reţeaua X (fostă Twitter).

"Teroriştii Hamas au ucis femei şi copii, în casele lor. Au vânat sute de tineri şi tinere care celebrau viaţa şi muzica. Au luat ostatici sute de oameni nevinovaţi, despre a căror soartă nu se ştie nici acum nimic", a declarat Von der Leyen, înainte de a anunţa un minut de reculegere, în prezenţa ambasadorului Israelului la Uniunea Europeană. "Aceşti oameni nevinovaţi au fost ucişi dintr-un singur motiv. Pentru că erau evrei şi trăiau în statul Israel. Este vorba de un rău vechi, care ne aminteşte de trecutul cel mai sumbru şi care ne şochează profund pe toţi", a continuat ea. "Trebuie să fim clari în definirea acestui tip de oroare. Acesta este terorism. Acesta este un act de război", a declarat preşedinta germană a Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a apărat, de asemenea, decizia UE de a-şi revizui ajutorul pentru dezvoltare acordat palestinienilor. "Sprijinul nostru umanitar pentru poporul palestinian nu este pus în discuţie. Finanţarea UE nu a fost niciodată şi nu va fi niciodată destinată Hamas sau altei entităţi teroriste. Prin urmare, vom reexamina întreg portofoliul nostru în lumina evoluţiei din teren", a adăugat ea.

Citit 371 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 15:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.