Viktor Orban și Vladimir Putin, întâlnire pe Drumul Mătăsii

Viktor Orban și Vladimir Putin, întâlnire pe Drumul Mătăsii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat marţi satisfacţia de a avea Ungaria ca interlocutor în Uniunea Europeană, în întrevederea avută la Beijing cu prim-ministrul Viktor Orban, care se străduieşte să menţină relaţiile cu Moscova, în pofida războiului din Ucraina, transmite AFP.

Conform preşedintelui rus, este ''foarte important să putem avea schimburi cu o ţară a Uniunii Europene''. Ungaria a aprobat toate sancţiunile decise de UE pentru a pedepsi Rusia pentru invazia în Ucraina, dar Viktor Orban s-a străduit să le atenueze pe unele şi a adoptat o poziţie mai puţin intransigentă faţă de Rusia, care rămâne un furnizor-cheie pentru nevoile energetice ale ţării sale.

Potrivit agenţiei MTI, care îl citează pe Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al lui Orban, cei doi lideri au discutat despre cooperarea ungaro-rusă în domeniul aprovizionării cu gaz şi petrol şi al energiei nucleare. Întrevederea a avut loc la casa de oaspeţi unde este găzduit Putin înaintea începerii forumului internaţional al iniţiativei chineze ''Belt and Road''.

Citit 448 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 15:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.