Cadrul financiar multianual al UE va fi revizuit

Cadrul financiar multianual al UE va fi revizuit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul European şi-a dat acordul marţi pentru revizuirea cadrului financiar multianual al UE, urmând să fie consolidate cu 64,4 miliarde de euro capitole prioritare, precum asistenţa pentru Ucraina, gestionarea migraţiei sau fondurile pentru dezastre naturale, informează EFE. Doar 21 miliarde de euro vor proveni din contribuţii suplimentare din partea statelor membre.

Cea mai mare parte a consolidării o reprezintă pachetul de 50 miliarde de euro sub formă de asistenţă acordată Ucrainei, din care 33 miliarde de euro vor fi strânse de pe pieţele financiare şi vor fi livrate ulterior sub formă de împrumuturi către Kiev, în timp ce 17 miliarde de euro vor veni direct din conturile comunităţii, sub formă de subvenţii către ţara aflată în război.

Pentru migraţie şi provocări externe, revizuirea bugetului alocă încă 2 miliarde de euro, pentru migraţie şi gestionarea frontierelor, şi 3,1 miliarde de euro, pentru sprijinirea priorităţilor în regiunile învecinate ale UE şi la nivel global. Alte 4,5 miliarde de euro vor fi redistribuite din alte programe ale UE în domeniul politicii externe.

Citit 268 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2024 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.