COMUNICAT DE PRESĂ: REABILITARE, MODERNIZARE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN COMUNA LIESTI, JUDEȚUL GALAȚI

COMUNICAT DE PRESĂ: REABILITARE, MODERNIZARE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN COMUNA LIESTI, JUDEȚUL GALAȚI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

                      

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

REABILITARE, MODERNIZARE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN COMUNA LIESTI, JUDEȚUL GALAȚI

17.04.2024

Primăria Comunei Liești, în calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului „REABILITARE, MODERNIZARE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN COMUNA LIESTI, JUDEȚUL GALAȚI”, apel de proiecte PNRR/2022/C12/MS/I1.4/Centre comunitare integrate, ca urmare a semnării contractului de finanțare cu numărul 915/2/CCI/13.12.2023.

Data de începere a implementării proiectului este 13 decembrie 2023, urmând ca acesta să fie finalizat la data de 01 mai 2025. Apelul de proiecte este gestionat de Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești Investiția specifică: I1.4: Centre Comunitare Integrate.

Obiectivul general al proiectului vizează promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei în comuna LIEȘTI, județul GALAȚI. Prin acest proiect se preconizeaza îmbunătățirea ofertei socio-medico-educationale prin existența unei infrastructuri performante care să asigure un cadru coerent de dezvoltare a serviciilor medico-sociale orientate pe nevoile comunității și profilul demografic al acesteia, pentru creșterea accesului la servicii medicale, la programe, servicii și acțiuni de sănătate publică, furnizate la nivelul comunităților, în special persoanelor ce aparțin grupurilor vulnerabile. Între activitățile desfășurate în domeniul asistenței medicale comunitare menționăm: furnizarea de servicii medicale de profilaxie către membrii comunității, servicii de promovare a sănătății în comunitate prin educație pentru sănătate în legătură cu cei mai importanți determinanți ai sănătății (stil de viață sănătos, atitudine față de sănătate și față de de serviciile medicale, planificare familială și sănătatea reproducerii, nutriție, asigurarea unui mediu sănătos), identificarea riscurilor pentru sănătate și a persoanelor și grupurilor vulnerabile din punct de vedere medical sau social, consilierea medicală și socială, în limita competențelor profesionale, direcționarea și monitorizarea accesului persoanelor vulnerabile către serviciile medico-socio-educaționale, asistență la domiciliu a gravidei, nou-născutului și mamei, a pacientului cronic și a vârstnicului, complementar asistenței medicale primare, secundare și terțiare, precum și asistența medicală de urgență în limita competenței profesionale.

Beneficiarii acestor servicii sunt, cu precădere, persoanele vulnerabile din punct de vedere medical sau social, cu accent pe populația din grupurile vulnerabile (persoane cu nivel economic sub pragul sărăciei, aflate în șomaj, cu afecțiuni cronice, cu risc de excluziune socială etc).

Prin implementarea acestui proiect, se dorește ca grupurile vulnerabile să beneficieze de servicii integrate, adaptate nevoilor medicale, sociale și educaționale, prin intermediul centrului comunitar integrat.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 832.049,30 lei cu TVA.

Date de contact:

Comuna Liești, Județul Galați

Adresa: Str. Anghel Saligny, nr. 269, Comuna Liești, Județul Galați, CP 807180

Persoană de contact: Boț Iulian, primar

Telefon: 0236821020, Fax.: 0236821006

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Website: www.primaria-liesti.ro   

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană - UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/     https://www.facebook.com/PNRROficial/

 

 

(P)

 

Citit 1895 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 07:34