Sute de elevi, participanți la Olimpiada "Cultură şi spiritualitate românească"

Sute de elevi, participanți la Olimpiada "Cultură şi spiritualitate românească"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Apostol Andrei" din Galați a găzduit, săptămâna trecută, etapa județeană a Olimpiadei naţionale interdisciplinare de limba și literatura română și religie "Cultură şi spiritualitate românească", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul a debutat în capela instituţiei de învăţământ, cu săvârşirea Sfintei Liturghii, în prezenta Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Ierarhul i-a binecuvântat pe cei prezenți și a ținut să aprecieze interesul pe care tinerii îl arată față de cele două discipline şcolare, Limba şi literatură română şi Religie.

"Chiriarhul Dunării de Jos a purtat un dialog de suflet cu elevii veniţi la seminar pentru a participa la concurs şi le-a oferit cărţi de rugăciune şi iconiţe. De la capelă, profesorii asistenți împreună cu elevii au mers în sălile de concurs, pregătite pentru susţinerea probelor cu subiecte care au avut în vedere evaluarea nivelului competenţelor dobândite atât prin educaţie formală, cât şi nonformală şi informală, şi care vizează capacitatea de abordare interdisciplinară a tematicii propuse. Chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la sălile de concurs pentru a-i încuraja şi susţine pe tinerii participanţi", se arată în comunicatul de presă, în care se precizează că, la rândul său, și județul Brăila a fost gazda unei olimpiade similare.

În total, la acest concurs şcolar au participat peste 600 de elevi din judeţele Galaţi şi Brăila, de la clasele a V-a până la clasele a XII-a.

Citit 1064 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 07:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro