Remember. Sidonia Drăguşanu (1908-1971)

Remember. Sidonia Drăguşanu (1908-1971)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prozatoarea și jurnalista Sidonia Drăguşanu s-a născut pe 4 august 1908, la Bucureşti. A debutat ca jurnalistă în revista "Reporter" (1933), iar ca prozatoare, cu romanul "Într-o gară mică" (1934), fiind premiată pentru "Cel mai frumos roman de adolescență". A fost redactor la revista "Femeia și căminul" (1945-1949), unde a avut o rubrică permanentă intitulată "Cafeluțe".

A colaborat la revista "Femeia" și ziarul "România liberă", a fost redactor, apoi redactor-șef la Editura de Stat pentru Literatură și Artă (1951-1955). A avut o bogată activitate la Radiodifuziunea Română, contribuind cu scenete, scenarii radiofonice etc. și, din 1956, la Televiziunea Română, unde mulți ani a susținut rubrica "Curierul inimii".

A avut și o bogată activitate dramatică, fiind atât autoare de piese de teatru ("Seara răspunsurilor", "Fiicele", "Valsul", "Zizi și formula ei de viață", "Întâlnire cu îngerul" ș.a.), cât și critic teatral. A publicat patru romane și opt cărți pentru copii. A tradus din Balzac, Ibsen, Zola ș.a. A încetat din viață pe 3 mai 1971, la București.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 562 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 11:56

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro