Candidaturi respinse la Primăria Galaţi şi la Consiliul Local

Candidaturi respinse la Primăria Galaţi şi la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Din cei 11 pretendenţi la funcţia de primar al municipiului Galaţi, care şi-au depus propunerile de candidatură la Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 1, doar zece au fost acceptate, una fiind respinsă. Iar din cele 17 liste de candidaţi şi, respectiv, candidaturi independente la Consiliul Local al oraşului, două au fost respinse. Situaţia nu este însă definitivă. Candidaţii respinşi au drept de contestaţie în instanță, în 48 de ore de la afişarea hotărârii de respingere.

Pentru fiecare candidat la funcţia de primar şi fiecare listă de candidaţi pentru Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie din municipiul Galaţi, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale erau obligate să prezinte o listă de susţinători cu un număr minim de 2.590 de alegători. La fel şi candidaţii independenţi, aceştia trebuind să facă dovada susţinerii de către un număr minim de 2.590 de alegători.

Aceste liste au fost atent verificate de membrii Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 1. Iar neregulile majore descoperite în listele de susţinători au dus la respingerea unor propuneri de candidaturi. Trei hotărâri de respingere a propunerilor de candidaturi au fost afişate la sediul Biroului Electoral Municipal. Concret, a fost respinsă propunerea de candidatură depusă de independentul Mihai Dermengi pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi. Acesta poate contesta decizia în instanță.

În acest moment, au fost acceptate candidaturile la funcţia de primar al municipiului Galaţi depuse de: Stănică Ambrinoc (Pro România); Onuţ Valeriu Atanasiu (Partidul Naţional Liberal); Doru Valentin Căstăian (PACT pentru Galaţi); Bogdan Dobrescu (S.O.S. România); Eugen Durbacă (Partidul Conservator Democrat); Ionuţ Pucheanu (Partidul Social Democrat); Picu Apostol Roman (Partidul Umanist Social Liberal); Daniela Ancuţa Şarpe (Alianţa Dreapta Unită); Marcelina Tăune (Alianţa Politică România Socialistă); Daniela Simona Vreme (Alianţa pentru Unirea Românilor).

De asemenea, tot din cauza listelor de susţinători incomplete sau cu erori, au fost respinse şi listele de propuneri de candidaturi formulate de Partidul Naţional Conservator Român şi de Partidul Ecologist Român, pentru funcţiile de consilieri locali. Şi aceste două formaţiuni politice au drept de contestaţie în instanță.

Potrivit datelor noastre, pentru Consiliu Local Galaţi au fost acceptate listele propuse de 13 partide sau alianţe - PSD, PNL, ADU, PACT pentru Galaţi, AUR, PUSL, S.O.S. România, Pro România, PCD, Alianţa Politică România Socialistă, PRM, Partidul Patrioţilor şi Alianţa Naţional Ţărănistă, dar şi doi candidaţi independenţi - Raabis-Ştefan Bădiţă şi Mihai Dermengi.

O situaţie clară a candidaturilor vom putea avea abia pe 8 mai, când acestea vor rămâne definitive. Până atunci mai sunt posibile modificări.

Citit 8173 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Mai 2024 16:33

6 comentarii

  • postat de MIȘU
    Marți, 07 Mai 2024 17:03
    86.124.201.***
    Dl Mihai Dermengi este cunoscut ca on serios,TACE ȘI FACE ,de acțiune, dar va avea de furcă cu hienele din cons.local Galați! Îi dorim succes și vom mai auzi de el!
    3
    6
  • postat de MM
    Vineri, 03 Mai 2024 22:48
    5.13.178.***
    Menționez. Când am fost să semnez pt Dl. D. Căstaian, am întrebat dacă are și echipe pt CL și CJ.
    Dacă nu avea echipe pt ambele consilii, cred că, anulam buletinul de vot aplicând mai multe ștampile pe buletinul de vot și la primar și la consilii.
    19
    9
  • postat de MM
    Vineri, 03 Mai 2024 22:34
    5.13.178.***
    Nu am votat din Mai ‘90, nu votez și nu voi vota în veci cameleonicul PCR-FSN-PDSR-PSD+PNL+partidele înființate de și din traseiști de marcă ai partidului cameleonic și PNL.
    Deci, voi vota cu Dl. profesor Doru Căstăian și echipa lui la CL și CJ.
    22
    27
  • postat de Laura Negoi
    Vineri, 03 Mai 2024 17:19
    86.124.202.***
    De acord că Doru Castaian e singura șansă să ieșim din mizeria perpetuată de 35 de ani de roșii. E prima oară când votez PENTRU, nu impotriva.
    21
    29
  • postat de Anonim
    Vineri, 03 Mai 2024 07:51
    89.137.229.***
    O sa-l votez pe profesorul Castaian !
    Trebuie măcar sa începem sa spargem buboiul!
    29
    51
  • postat de magu
    Joi, 02 Mai 2024 20:48
    89.137.231.***
    Dintre toti DORU CASTAIAN este cel mai potrivit.
    30
    52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro