CSM Arcada a ratat al șaselea titlu național

CSM Arcada a ratat al șaselea titlu național
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campionatul Diviziei A1 de volei masculin s-a încheiat luni seară, în orașul de la poalele Tâmpei, după o finală cu patru meciuri între Corona Brașov și CSM Arcada. După 2-1 la general, decisivul dorit de gălățeni n-a mai avut loc

CSM Arcada a pierdut titlul în fața unei echipe care și-a depășit cu mult condiția. O echipă nou-promovată, bine pregătită, harnică și plină de ambiție. Ultimele două jocuri, cele de la Brașov, au pecetluit soarta acestei finale. Au fost două partide cu concentrare, determinare, încredere, speranțe, miză și moral, cu căderi și reveniri, dar, peste toate acestea, au fost dispute cu volei de calitate.

Competiția a avut un final previzibil, în care echipele cele mai bune ale acestui sezon și-au continuat disputa până la ultimul fluier. Atmosfera din sala brașoveană a fost una care caracterizează marile dispute, sub aceleași auspicii fiind și primele două partide ale finalei, cele de la Galați. Numai că, de data aceasta, diferența de potențial dintre cele două combatante a fost de partea echipei care a încheiat în vârful ierarhiei voleiului autohton.

Primul meci, eșec la zero

Duminică seară, în al treilea meci al finalei (primul din seria de la Brașov), Corona a obținut o victorie de moral, 3-0 (25-18, 25-21, 25-20), în fața unei echipe care n-a reușit să se ridice la nivelul gazdelor. În cele trei seturi, superioritatea elevilor lui Laurențiu Lică a fost evidentă, aceștia conducând permanent și, din păcate pentru Arcada, fără să le fie periclitat avantajul de pe tabelă.

Antrenorul Sergiu Stancu a încercat tot lotul pe parcursul acestui meci: Bala, Nikula, Woch, Aldea, Gergye, Lescov - Toman (libero), plus cei de pe bancă - Javad, Mihălescu, Butnaru, Talpă, Hamacher, Lopes și Cristudor. Până la urmă, a câștigat echipa care a fost mai bună!

Mirel Zaharescu, managerul Clubului Arcada, face o scurtă radiografie: "Am pierdut un meci după 1-1 la Galați, dar mai era o speranță. Pentru meciul al patrulea (de luni seară - n.r.) trebuia să ne mobilizăm exemplar, pentru o replica pe măsura potențialului unei echipe campioane în cinci sezoane consecutive. Puteam mai mult."

Final net favorabil Brașovului

Începem cu declarația antrenorului Sergiu Stancu, scurtă și concisă: "Deși am început bine meciul al patrulea și am câștigat primul set, după o dispută aprigă și tensionată, Corona a revenit pe parcurs și a înclinat balanța în favoarea sa. Va trebui să ne așezăm și să revenim mai puternici."

După 26-24 pentru gălățeni în primul set - o palidă licărire de speranță - din păcate pentru Arcada, gazdele au revenit și mai puternic, demonstrând ceea ce s-a arătat pe parcursul întregului sezon: Corona este o echipă greu de învins. În continuare a fost o dispută aprigă, cu unele momente de echilibru pe tabelă, până la 3-1 (24-26, 25-21, 25-21, 25-19) și tot 3-1 la general.

S-a impus echipa din Brașov, pregătită de gălățeanul Laurențiu Lică, în fața unei formaţii antrenate de un brașovean - Sergiu Stancu.

În clasamentul final, CSM Arcada a trebuit să se mulțumească cu medaliile de vicecampioană, iar Corona Brașov a devenit campioana României pentru sezonul 2023-2024.

Citit 716 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 14:17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro