"Constructorul podului peste Dunăre se joacă cu focul!"

"Constructorul podului peste Dunăre se joacă cu focul!"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a transmis miercuri, 24 aprilie, un avertisment public constructorului podului peste Dunăre, care face legătura între Tulcea și zona Galați - Brăila, din cauză că acesta ar refuza să dea în trafic segmente din drumurile de legătură finalizate, relatează economica.net.

Șeful Transporturilor i-a îndemnat pe reprezentanții firmei italiene WeBuild să renunțe la procese și să intre mai degrabă într-o zonă constructivă. "Această istorie, cu podul de la Brăila, cu descărcarea pe malul tulcean, la Jijila, să știți că-i gata. E o problemă în acest moment. E 99,9 la sută finalizată, acest 0,01 la sută ține de procedura de recepție. În acest moment există o atitudine pe care vreau să și-o îndrepte cei care au realizat această construcție. CNAIR nu poate recepționa o lucrare care are anumite neconformități. Până nu le vor remedia, nu putem să facem recepția. Se intră într-o zonă de penalități și acele lucruri curg. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi dat în circulație acest tronson spre Jijila, cum nu înseamnă că nu poate fi dată în circulație acea dezvoltare rutieră de pe malul brăilean, până la sensul giratoriu și care ar ajuta foarte mult la descongestionarea traficului din Brăila. Această companie cam refuză să facă această procedură. Îi atenționez public că e o atitudine pe care nu putem să o acceptăm", a declarat ministrul Transporturilor, citat de economica.net.

Grindeanu a subliniat că nu poate accepta ca o lucrare finalizată să nu fie folosită. Potrivit lui, constructorul ar refuza darea în trafic din chestiuni birocratice. "Au venit în România acum 15-20 de ani, dar dacă au venit cu 100 de ingineri, au venit și cu 100 de avocați. Îi atenționez că se joacă cu focul. Lucrarea este finalizată și pe malul brăilean, și pe malul tulcean. Acesta este un lucru care ține tot de o practică avocățească, de a câștiga pretenţii financiare în instanță. Haideți să intrăm pe o zonă constructivă", a mai spus ministrul Transporturilor.

Podul peste Dunăre a fost deschis traficului pe 6 iulie 2023, însă recepția efectivă a lucrărilor nu a fost făcută. În această perioadă au fost semnalate mai multe neconformități de ordin tehnic, acestea fiind tot atâtea motive de controverse între constructor și CNAIR.

Citit 788 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 15:42

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Joi, 25 Aprilie 2024 07:33
    82.79.117.***
    Cand ceri un compromis, trebuie sa faci un compromis! Grindeanu vrea sa foloseasca un drum/pod fara sa il receptioneze?
    0
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro