Probleme pe „Golden Gate de România”. A treia asfaltare pe podul de la Brăila, în doar nouă luni

Probleme pe „Golden Gate de România”. A treia asfaltare pe podul de la Brăila, în doar nouă luni
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

La niciun an de la inaugurarea fastuoasă, podul peste Dunăre de la Brăila, supranumit „Golden Gate de România”, are din nou probleme și are nevoie de reparații. Pe sensul Tulcea - Brăila se circulă pe o singură bandă, deoarece banda întâi este complet închisă, acolo făcându-se reparații. Este a treia intervenție de acest fel din ultimele nouă luni, de la inaugurare, notează Digi24.

Podul suspendat peste Dunăre a fost inaugurat pe 6 iulie 2023. La scurt timp, pe asfaltul de la porțiunile de urcare și coborâre au apărut denivelări, iar autoritățile au dat vina pe șoferii de camion care nu respectă limita de tonaj impusă pe timp de vară, de 7,5 tone. La sfârșitul lunii august, au fost verificate toate cele 100.000 de șuruburi din structura podului și s-a constatat că 401 nu erau prinse bine. La sfârșitul lunii octombrie 2023, șoferii au reclamat că asfaltul era denivelat și că pe alocuri apăruseră crăpături, după ce, în urmă cu o lună, prima bandă de circulație pe sensul spre Brăila fusese închisă tot din cauza unor fisuri în asfalt. La kilometrul cinci al podului, pe sensul de mers spre Brăila, apăruse o gaură atât de adâncă în asfalt, încât, dacă introduceai mâna, puteai atinge tablierul, potrivit sursei citate.

Podul a costat 500 milioane de euro și este cea mai mare lucrare de infrastructură din România de după Revoluție. Are o garanție de 10 ani, timp în care orice reparație este făcută de constructor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că cei de la CNAIR au terminat evaluarea lucrărilor şi că există neconformități pe care cei care au realizat lucrarea trebuie să le îndrepte, iar până când nu sunt înlăturate, nu vor face recepția.

Ministrul a mai spus că în acest moment e un soi de semişantaj, în care li se transmite că nu vor da în circulație partea de pe Jijila, de pe malul tulcean al Dunării, până nu se recepționează podul. "Până când aceste neconformități nu sunt înlăturate, şi lucrările în aceste zile sunt pentru înlăturarea acestor neconformități, nu vom face recepția. Punct", a declarat Grindeanu.

Ministrul a arătat că a transmis acest lucru nu doar conducerii locale a multinaționalei care a executat lucrările, ci şi conducerii centrale de la Roma, arătând că acesta este parcursul normal.

Citit 2228 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 21:08

6 comentarii

  • postat de Gigel
    Marți, 16 Aprilie 2024 13:59
    5.13.144.***
    Cum mai spuneam: e bine ca se face dar sa nu se faca de mantuiala cum e obisnuinta.Ca oricum se cheltuie niste multi bani.
    0
    5
  • postat de macarie banu
    Marți, 16 Aprilie 2024 10:51
    89.137.225.***
    L-au inaugurat peticit.....peticit va muri.De rasul curcilor si nu numai.O maaaare palmuiala pe finetea obrazului de porc a celor care s-au laudat dar nu au gandit. Se dovedeste a fi doar o afacere a celor care vand ciment si asfalt,gen Pinnochio.... pacat de el(de pod)...tare era necesar
    3
    10
  • postat de magis
    Marți, 16 Aprilie 2024 08:29
    89.121.200.***
    Si oare care mare firma galateana a turnat asfaltul ala? Nu se spune, e secret? Aia care face adesea treaba de mintuiala.... cum ii zice, cum ii zice...
    1
    17
  • postat de sitizen
    Marți, 16 Aprilie 2024 06:19
    5.13.174.***
    daca privim podul de la filesti, in lung, vom observa ca se va comporta identic.
    4
    7
  • postat de Grindeanu este reprezentantul corupților
    Marți, 16 Aprilie 2024 05:03
    51.179.112.***
    La cât de incompetenți și corupți îi știu pe hoții noștri mă aștept să văd cum ne dă în judecată constructorul și câștigă sau falimentează și lasă totul baltă. Grindeanu este ministrul oug13 cu legile corupției.
    2
    15
  • postat de marr
    Marți, 16 Aprilie 2024 01:29
    86.124.202.***
    Il mai carpesc , n-au incotro ...ca au politicienii alegeri , dar dupa ...poate sa Cada Podul Cu-Tot-Cu-Soferi/masini !
    Asa-i cand faci Lucrari cu materiale ieftine ca sa castigi licitatia(pretul cel mai mic). N-a fost Receptionat ...dar de Platit (ceva)Bani firmei constructoare, s-a platit ?
    3
    7

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro