LOCURI DE MUNCĂ/ Iată ce posturi în străinătate sunt disponibile pentru gălăţeni

LOCURI DE MUNCĂ/ Iată ce posturi în străinătate sunt disponibile pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şomerii gălăţeni care vor să obţină un loc de muncă în străinătate trebuie să ştie că sunt disponibile aproape 1.400 de astfel de posturi, în ţări precum Spania, Germania, Belgia, Cehia sau Marea Britanie, prin reţeaua EURES.

Cei mai căutaţi sunt muncitorii necalificaţi în domeniul agriculturii, cărora li se oferă 800 de locuri de muncă în Spania. Cehia este la fel de bine cotată ca Spania, în ceea ce priveşte locurile de muncă oferite românilor, acolo fiind disponibile posturi de lucrători în producţie şi asamblare de aparate de aer condiţionat, lucrători în prelucrarea lemnului, operatori, dar şi croitori. În total, Republica Cehă oferă 145 de locuri de muncă. Nici cei care vor să lucreze în Marea Britanie nu duc lipsă de opţiuni, acolo fiind disponibile 55 de posturi ca îngrijitor de persoane, 10 posturi de bonă pentru copii, dar şi locuri de muncă pentru şoferii de tir, pentru tractorişti sau pentru montatori componente auto.

În Germania, oferta este variată, fiind disponibile posturi de bucătar, ospătar, tinichigiu, mecanic, şofer de tir, mecatronist sau agent de pază.  Din punctul de vedere al locurilor de muncă oferite cetăţenilor români, Norvegia stă cel mai prost, acolo fiind disponibil doar un post pentru un doctorand în testarea sistemelor de date centrate.

Persoanele interesate de unul dintre aceste locuri de muncă, dar şi de vizualizarea celorlalte oferte sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi din strada Domnească, nr.191, etaj.1, cam.16, de luni până joi, între orele 8.00-16.30.

Citit 2512 ori Ultima modificare Vineri, 28 August 2015 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.