LOCURI DE MUNCĂ/ Ce posturi sunt disponibile în străinătate pentru ŞOMERII gălăţeni

LOCURI DE MUNCĂ/ Ce posturi sunt disponibile în străinătate pentru ŞOMERII gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numărul locurilor de muncă oferite în străinătate pentru şomerii din România este în continuă creştere, conform ultimelor date primite de la AJOFM. Astfel, prin reţeaua EURES sunt disponibile 1.721 de posturi în ţări precum Marea Britanie, Spania, Cehia, Polonia, Suedia sau Slovacia. 

Cele mai mari şanse le au necalificaţii sau şomerii cu studii medii. Spre exemplu, numai Spania oferă 800 de locuri de muncă în domeniul agriculturii, pentru muncitori necalificaţi. Germania este a doua cea mai ofertantă ţară, cu 207 locuri de muncă în domenii diverse, precum agent de securitate, comisionar, stivuitorist, tehnician sisteme de securitate, şofer de tir sau asistent medical generalist. 

În ceea ce îi priveşte pe candidaţii cu studii superioare, cele mai mari şanse de angajare sunt în Suedia, în domeniul IT şi în domeniul medical. Astfel, aceştia se pot angaja într-o poziţie de medic generalist, inginer laborant, chimist, dezvoltator software, inginer testare sisteme software sau inginer în tehnologia farmaceutică. 

Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul  AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj I, cam.16, de luni până joi, între orele 8:00-16:30.

Citit 1790 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.