Tribunalul a constatat reprezentativitatea sindicatului Siderurgistul AMG

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Sindicatul Siderurgistul AMG din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, înfiinţat după fuziunea sindicatelor uzinale afiliate Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, a obţinut hotărâre judecătorească de reprezentativitate la nivel de unitate în urma unei sentinţe favorabile a Tribunalului Galaţi, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al organizaţiei sindicale, Vasile Crişan. "Sentinţa este definitivă şi executorie, dar nu şi irevocabilă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Galaţi în termen de 15 zile", a declarat Crişan.

După ce hotărârea judecătorilor Tribunalului va rămâne irevocabilă, Siderurgistul AMG va deveni singurul sindicat reprezentativ din combinatul siderurgic gălăţean, având acces direct la următoarele negocieri colective din Combinat.

La negocierile curente, care au demarat în lipsa unui sindicat reprezentativ, drepturile celor 8.000 de siderurgişti sunt apărate de către liderii Federaţiei Naţionale Sindicale Solidaritatea Metal şi de către reprezentanţii salariaţilor - lideri FSS Metarom.

Citit 1746 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2012 21:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.