Performanţa companiilor gălăţene, premiată la Topul Firmelor

Performanţa companiilor gălăţene, premiată la Topul Firmelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societăţile comerciale cu rezultate meritorii în 2012 au fost premiate în cadrul unei festivităţi organizate de Patronatul IMM-urilor Galaţi * Cea mai profitabilă companie gălăţeană a fost, în 2012, Arabesque, cu un profit brut de peste 52 milioane de lei * Afaceri bune s-au făcut şi în construcţiile navale, metalurgie şi industria mobilei


Se poate face performanţă în afaceri şi la Galaţi, o dovadă în acest sens fiind Topul Firmelor realizat de Patronatul IMM-urilor. Cele mai bune companii locale au fost premiate şi aplaudate la scenă deschisă în cadrul unei festivităţi desfăşurate, ieri, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. La eveniment au fost prezenţi atât reprezentanţii ai mediului de afaceri, cât şi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, ai unor organizaţii neguvernamentale, ai mediului academic. „Este adevărat că economia gălăţeană nu traversează una dintre perioadele cele mai fericite, dar poate tocmai acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să cunoaştem şi să-i apreciem pe cei care reuşesc să depăşească dificultăţile şi să facă performanţă”, a declarat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, gazda evenimentului.

În „ecuaţia” desemnării celor mai performante companii gălăţene au intrat indicatorii pe 2012 precum cifra de afaceri, profitul, numărului de salariaţi, valoarea activelor, dar şi achitarea obligaţiilor la bugetul de stat. De asemenea, clasamentele au ţinut cont şi de dimensiunile companiilor.

Companii la categoria grea

La întreprinderile mari, pe primul loc s-a clasat societatea SC Arabesque SRL. Cu o reţea de distribuţie a materialelor de construcţii în care lucrează aproape 2.500 de angajaţi, compania a obţinut anul trecut, la o cifră de afaceri de peste 1,56 miliarde de lei, un profit brut 52 milioane de lei. Şantierul Naval Damen SA şi-a consolidat poziţia în topul firmelor gălăţene. Cu un colectiv format din 1.870 de salariaţi, şantierul naval a ajuns la o cifră de afaceri de 322 milioane de lei şi un profit de 43,4 milioane de lei. Pe locul trei în clasamentul marilor companii s-a clasat SC Mairon Galaţi SA, din domeniul metalurgic, cu 397 de angajaţi, şi un profit de 28 milioane de lei la o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei. Pe locurile următoare s-au clasat Prutul SA, cu un profit de 7 milioane de lei, CNFR Navrom SA, cu 1,37 milioane de lei profit şi Vega '93, cu un profit de 1,32 milioane de lei.

De la topul local la cel naţional

La categoria întreprinderi mijlocii, pe primele poziţii ale topului firmelor din acest an s-au clasat ArcelorMittal Tubular Products SRL, cu un profit deloc de neglijat, 33 milioane de lei, şi Phoenix Slag Services SRL, care din recuperarea materialelor feroase de la halda de zgură a obţinut un profit de nu mai puţin de 25 milioane de lei. O surpriză plăcută în topul din acest an este prezenţa la vârf a companiei Staer Internaţional SA. Producătorul gălăţean de mobilă a reuşit să se redreseze după dificultăţile cu care s-a confruntat odată cu restrângerea pieţei pe fondul crizei economice, iar în 2012 a reuşit să revină pe câştig, cu un profit de 16 milioane de lei!

Că performanţa nu depinde neapărat de dimensiunile companiei o demonstrează, la categoria întreprinderilor mici, Bureau Veritas Romania Controle Internaţional SA (profit brut de 3,48 milioane de lei), Transion Agro SRL (profit 2,99 milioane de lei) şi Quaintex SRL (profit 2,93 milioane de lei). Nu în ultimul rând, în rândul performerilor au intrat şi microîntreprinderile Den Breejen Investiments SRL (profit 1,54 milioane de lei), Amiro Grup SRL (profit 1,44 milioane de lei) şi Kinetech Industry SRL (1,02 milioane de lei). Festivitatea de premiere a celor mai bune companii gălăţene s-a încheiat într-o atmosferă destinsă, la o cupă de şampanie şi o degustare de vinuri. Dar trebuie spus că evenimentul de ieri a fost doar avanpremiera Topului Naţional al Firmelor Private ce va fi organizat, pe 6 noiembrie, la Ateneul Român, de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), organizaţie din care fac parte şi patronatele gălăţene.

 

Colegul nostru, Ovidiu Amălinei, remarcat de Patronatul IMM-urilor

În cadrul Topului Firmelor din acest an au fost acordate, pentru merite deosebite, şi o serie de premii speciale. Printre cei remarcaţii de patronatele gălăţene se numără şi colegul nostru Ovidiu Amălinei, acestuia fiindu-i decernat „Premiul pentru reflectarea competentă în mass-media a mediului de afaceri”. Celelalte premii speciale au fost primite de Vega ’93, Ship Design Group SRL şi Moldovulcan SA; Zenaida Costea, manager Sabbas Company SRL, Petriţa Dima, manager SC Security WBC SRL, Uzinsider Engineering SA şi Alex&Comp SRL; Cozamin SRL şi Simnav SRL, Menarom P.E.C. şi Company Med SRL pentru volumul ridicat la export, Tancrad SRL, pentru realizarea unui număr mare de obiective de investiţii pe plan local, Groupama Asigurări, pentru susţinerea activităţii Patronatului IMM-urilor. Nu în ultimul rând, un premiu special a fost acordat Teatrului Dramatic „Fani Tardini” pentru buna colaborare şi susţinerea acţiunilor IMM-urilor.

V.L.

Citit 7130 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.