Care sunt FIRMELE gălăţene cu cele mai mari DATORII la stat

Care sunt FIRMELE gălăţene cu cele mai mari DATORII la stat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fiscul are pe „lista neagră” 25 de datornici cu datorii cumulate de peste 373 milioane de lei!


Primii 25 de datornici gălăţeni la bugetul general consolidat al statului au acumulat o datorie de aproape 373 milioane de lei, rezultă din datele la 31 ianuarie centralizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi. Ceea ce se remarcă este că, dintre aceştia, prea puţin se mai poate face pentru recuperarea debitelor, dat fiind faptul că aproape toţi datornicii „de top” din evidenţele fiscului sunt fie în faliment, fie au intrat în procedura insolvenţei.

De departe, cel mai mari debite la bugetul public le au firma de construcţii ICMRS SA, aflată în insolvenţă, cu obligaţii restante de 31,7 milioane de lei, Clubul de Fotbal Oţelul, cu datorii de 30,4 milioane de lei şi SC Contec SA, cu datorii de 30,1 milioane de lei, ultimele două intrate în procedura falimentului. Cu debite de peste zece milioane de lei sunt mulţi dintre „clienţii” vechi ai fiscului, majoritatea intraţi în faliment. Printre ei se numără firme din domeniul alimentar, precum Galmopan SA (restanţe de 28,2 milioane de lei), Prolcef Şendreni (datorii de 18,8 milioane de lei) şi Vinificaţie şi Băuturi SA (15 milioane de lei), dar şi furnizorii de utilităţi publice Apaterm (25,4 milioane de lei datorii) şi Termsal – Tecuci (12,5 milioane de lei).

„Carieră” în materie de debite la bugetul statului au mai făcut şi firma de cablu CCC Blue Telecom SA (14 milioane lei), Rompetrol Trading SRL (15,3 milioane de lei) şi To.Do.European SRL, cu datorii de 11 milioane de lei. Printre datornici se mai numără şi fabrica de mobilă STAER International, cu debite de 12,5 milioane de lei, aflată în prezent în insolvenţă. Dintre cei datorii foarte mari, doar CBS Steel Trading se află în executare silită, pentru datorii de 12,2 milioane de lei.

Printre numele sonore care se află pe lista neagră a fiscului se numără Dimofte SRL, ce a deţinea autogara Galaţi şi care a intrat în faliment, lăsând şi la buget o gaură de peste 9,2 milioane de lei. Un alt faliment din lumea sportului este cel al Fotbal Club Municipal Dunărea Galaţi, cu datorii la stat de 8,1 milioane de lei.

Din vinificaţie, s-a umplut paharul datoriilor pentru Nicorvin (8 milioane de lei) şi Agrovin Iveşti (5,7 milioane de lei), iar domeniul construcţiilor a fost un fiasco pentru Vâlceana SRL (7,4 milioane de lei). Printre firmele intrate în insolvenţă care au lăsat datorii mari la bugetul de stat se numără Profiland (6,7 milioane de lei), Happyfer SA (6.5 milioane de lei), Sorex SA (6,1 milioane de lei), dar şi Electrocentrale (6,1 milioane de lei). Lor li se adaugă falimentarele Zătun SA (6,8 milioane de lei), Grestincom (6,5 milioane de lei). Cu excepţia CBS Steel Trading, singura firmă din top 25 al datornicilor la fisc pentru care în prezent se aplică procedura executării silite este Viorex Montmar, pentru o datorie de 7 milioane de lei.

Cifrele de mai sus dau imaginea efectelor pe care le are valul de insolvenţe şi falimente din mediul de afaceri gălăţean. În ultimii trei ani, potrivit Registrului Comerţului, 3.589 de firme gălăţene au intrat în procedura insolvenţei.


CITEŞTE ŞI: Investiţiile bat pasul pe loc. FIRMELE gălăţene, BLOCATE de creditele prea scumpe

Citit 10786 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.