A doua ediţie a evenimentului ”Invest in România”, la Galaţi, pe 16 martie

A doua ediţie a evenimentului ”Invest in România”, la Galaţi, pe 16 martie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Luna viitoare vine rândul Galaţiului să găzduiască o ediţie, a doua, a seriei de evenimente „Invest in Romania”, un program de promovare a oportunităţilor de investiţii la nivel regional şi de promovare a exportului.

Pe 16 martie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, vor veni la Galaţi reprezentanţi ai unor mari companii, ai mediului financiar-bancar şi ai unor grupuri de investiţii, dar şi reprezentanţi ai mediului diplomatic – ambasadori şi ataşaţi economici. Ediţia de la Galaţi a „Invest in România” este organizată, în parteneriat, de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Judeţului şi Ministerul Afacerilor, Comerţului şi Antreprenoriatului.

Specificul evenimentului este reprezentat de faptul că, pentru prima oară în cadrul unui eveniment dedicat mediului de afaceri, antreprenorii au posibilitatea de a interacţiona direct cu ataşaţii economici ai României, din Marea Britanie, Ungaria, Germania, Austria, Spania, Italia, Turcia, SUA, Grecia, Franţa etc. care pun la dispoziţia acestora date legate de specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în ţările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

Început în septembrie anul trecut, la Constanţa, şi continuând acum cu Galaţiul, Programul „Invest in Romania” va derula opt astfel de evenimente regionale. La sfârşitul lor, organizatorii au estimat că 40 de proiecte de interes regional vor fi promovate, că vor fi implicaţi în proiect cel puţin 1.600 de antreprenori, alături de minimum 50 de ambasadori şi ataşaţi economici şi că minimum 100 de parteneriate vor fi stabilite între antreprenorii activi la nivel regional.

Domeniile avute în vedere de proiectul „Invest in Romania” sunt cele considerate strategice pentru investiţii şi ocuparea forţei de muncă: energie, resurse minerale, turism, agricultură, industrie şi infrastructură, în acord cu prevederile Strategiei Naţionale pentru Competitivitate 2014-2020.

Citit 1858 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2017 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.