Galațiul și liderii politici pe care-i merită

Galațiul și liderii politici pe care-i merită
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Deși ne-ar plăcea să contăm la nivel național și european mai mult decât reușim să o facem, ca municipiu și județ, realitatea ne mai trezește. Iar în aceste zile, este chiar realitatea candidaților politici care ne cer - deocamdată! - semnături. Dar cât de curând ne vor pretinde încrederea și voturile.

Analizând lucrurile la rece am putea spune că, în viitorul Parlament European, vom avea cel puțin un reprezentant din Galați. Pe Dan Nica. Desigur, acolo va face politică europeană, nu locală. Dar să nu uităm că Galațiul e (în/la) poarta Europei, deci un pic  de susținere a intereselor gălățene în context european nu ne strică! Însă, cu toată convingerea Alianței PSD-PNL că va obține 19-20 de mandate europarlamentare, faptul că Dan Nica ocupă locul al 15-lea pe lista de candidați nu-i tocmai un motiv de laudă...

Cel puțin nu pentru un candidat care, în 2014, la alegerile europarlamentare, ocupa locul al patrulea pe lista de candidați ai Alianței Electorale PSD-UNPR-PC. Iar pe locul al cincilea era Maria Grapini, originară din Berești, județul Galați. În 2019, tot la europarlamentare, Dan Nica ocupa locul al cincilea pe lista candidaților PSD la Parlamentul European. Iar sub el, pe locul al șaselea, era aceeași Maria Grapini. Acum, în 2024, Grapini îl surclasează cu cinci locuri pe Dan Nica, fiind pe poziția a zecea în listă.

Oricum aș număra, de pe locurile al patrulea, respectiv al cincilea, să ajungi pe poziția a 15-a este, totuși, cale de zece locuri! Desigur pe lista Alianței PSD-PNL la europarlamentarele din 2024 sunt și liberali! Dar chiar dacă i-am scoate din calcul și am număra doar candidații PSD, Dan Nica ar fi pe locul al nouălea...

Poate cobesc, dar tot o spun: când liderul județean al unui partid ca PSD ajunge pe listă mai aproape de "și alții"... nu e tocmai un semn bun. Desigur, e important și faptul că se află pe listă, că putea să nu mai fie... dacă înțelegeți aluzia.

Despre vizibilitatea și notorietatea națională a celuilalt lider de partid politic important de la Galați, George Stângă, președintele PNL, zău dacă știu ce-aș putea spune. Cred că nici șefii lui de la Centru nu m-ar contrazice... fie-mi permisă gluma amară.

Desigur, Galațiul electoral nu înseamnă doar PSD și PNL! Vom avea, la alegerile locale, și candidați ai Dreptei Unite, ai PACT pentru Galați, ai AUR și SOS, ba chiar și candidați din partea PCD. Partidul Conservator Democrat (PCD), dacă nu știați, care propune, probabil, cei mai venerabili candidați din câți și-au anunțat până acum interesul pentru alegerile locale: Eugen Durbacă - 81 de ani neîmpliniți și Nicolae Bacalbașa - 80 de ani împliniți. Desigur, și Joe Biden a devenit președintele Americii la 78 de ani, dar să nu exagerăm.

Cândva, senectutea aducea înțelepciune și decență. Cândva, poate va avea și Galațiul liderii politici pe care-i merită...

Citit 1567 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 08:39

Mai multe din această categorie:

7 comentarii

  • postat de Votant indecis
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 22:08
    5.13.220.***
    Dupa sondajul de azi , se pare ca nemultumitii comasarii voteaza alternative, iar o "despartire " a apelor ar fi tardiva. Si mai e si viitorul presedinte fost candidat, care va da lovitura de gratie. Deci, nici locul 15 nu e confortabil
    0
    4
  • postat de comunismul
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 16:25
    5.13.167.***
    ce mincinosi! ala care zice spune ca micsoreaza pretul apei la 40%! du-te ba de aici si te impusca! toti promit! dar cand sunt alesi! nu fac nimic! raman doar cu promisiunea! asa a fost de fiecare data! noroc macar de ionut pucheanu! ca asta nu tace! face! nu ca altii!
    11
    6
  • postat de florin
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 07:52
    86.124.203.***
    Cînd PSD național are la conducere un domn care a terminat liceul după facultate ce credem că o să găsim la PSD Galați?Profesionalism?Nu!Găsim încrengături mafiote care să-i țină la putere!Dar încet încet de slabi ce sunt pregătiți omoară vaca care a dat lapte!Adică Galațiul!
    1
    17
  • postat de florin
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 07:48
    86.124.203.***
    Galațiul și gălățenii merita politicieni mai buni!Dar ce sa alegi cînd partidele tradiționale au devenit găști in care se regăsesc nași fini cumetrii etc?Și cînd partidele noi vin cu propuneri cu persoane care nu și-au găsit locul in partidele tradiționale?
    2
    12
  • postat de marr
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 03:24
    86.124.202.***
    Galatiul are nevoie de Locuri de Munca ptr a putea plati Facturile vietii de zi cu zi(bugetul ptr sanatate spitale/scoli/pensii).
    Stiu Politicienii d'astea cu Economia ? 'Ariile de 'opereta'-gen Fabrica de Baterii ,nu ne platesc facturile. Pomana nu ne da nici o Europa.
    2
    14
  • postat de MM
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 00:28
    5.13.203.***
    Așa cum am votat încă din Mai ‘90, impotriva cameleonicilor din PCR, resapați în FSN-PDSR-PSD+ PNL+balamalele vechi și noi, înființate de către traseiștii din ambele partide menționate mai sus, așa voi vota și la alegerile din acest an.
    7
    29
  • postat de pro
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 00:22
    213.233.88.***
    Inainte de vot ne intrebam cum suntem dupa 4 ani: suntem mai bogati? avem libertate mai multa? avem perspective mai bune? Daca e cel putin un "nu", votam pe altii decat cei de la putere!
    5
    40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro