Viitorii absolvenți de gimnaziu, în căutarea liceului perfect (FOTO)

Viitorii absolvenți de gimnaziu, în căutarea liceului perfect (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Elevii de clasa a VIII-a de la școlile din oraș s-au bucurat, zilele acestea, de un târg al liceelor, care, pe lângă prezentarea instituţiei și a specializărilor puse la dispoziția celor ce vor finaliza anul acesta gimnaziul, a fost presărat și cu numeroase momente artistice.

Evenimentul "Cariera 2024", ajuns la cea de-a XXIII-a ediție, a debutat miercuri, 10 aprilie, în holul Universității "Dunărea de Jos" și s-a finalizat joi, 11 aprilie, cu o festivitate de premiere. Fiecare liceu și-a prezentat oferta la standul propriu, pe care  s-a străduit să-l facă foarte atractiv.

Dăruire, implicare și profesionalism sunt cuvintele de ordine care au definit ediția din 2024 a târgului "Cariera 2024". Circa 4.100 de viitori absolvenți au fost prezenți, în cele două zile, în holul Universității, unde, însoțiți de profesori, au vizitat cu sufletul la gură fiecare stand în parte și au stat de vorbă cu liceenii care se mândreau cu munca lor. "Sunt foarte impresionat de ceea ce am văzut. Dacă până acum eram indecis, după această vizită sunt și mai indecis. Îmi va fi foarte greu să mă hotărăsc, mai ales că mi-ar plăcea să fiu elev la fiecare din aceste licee. Cel mai mult mi-a plăcut demonstrația cu roboți. Cu siguranță voi povesti tuturor ce frumos a fost", ne-a declarat un elev de clasa a VIII-a, care privea fascinat la spectacolul oferit de colegii lui mai mari.

Printre evenimentele care au marcat cele două zile de târg s-a evidențiat momentul de dans artistic oferit de elevii Colegiului Național "Mihail Kogălniceanu". O altă prestaţie artistică aducătoare de bună dispoziție a fost momentul muzical oferit de elevii Colegiului Național "Al. I. Cuza". Şi Liceul Teoretic "Dunărea" și-a făcut simțită prezența cu un moment artistic, iar elevii de la Liceul Tehnologic din Pechea au încântat participanții cu folclor românesc, dansând o horă tradițională, îmbrăcați în costume populare.

Ultima zi a târgului a fost una încărcată de emoție pentru toate cele 22 de licee care și-au expus oferta educațională, pentru că organizatorii evenimentului le-au oferit participanților premii pentru diferite abilități prezentate pe parcursul târgului.

Târgul "Cariera 2024" a fost organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Galați, condus de prof. psih. Diamanta Bulai.

Citit 2279 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2024 18:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro