Parteneriat pentru promovarea sportului şi a vieţii sănătoase (FOTO)

Parteneriat pentru promovarea sportului şi a vieţii sănătoase (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Săptămâna aceasta, sub semnul olimpismului, au loc la Galaţi evenimente importante pentru comunităţile academice din zona medicală şi sportivă. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, împreună cu Academia Olimpică Română, filiala Galați, au semnat un parteneriat pentru organizarea proiectului educațional "Sport pentru toţi: sănătate, siguranţă şi abilităţi de prim ajutor în accidentările sportive".

Activitățile propuse au temă sportivă și urmăresc promovarea idealurilor și valorilor olimpice, menținerea unui stil de viață sănătos, prin practicarea efortului fizic, precum şi informarea cu privire la manevrele de prim-ajutor în caz de accidentări sportive. Proiectul interdisciplinar a debutat cu un workshop de consiliere privind beneficiile efortului fizic asupra studenților, promovarea valorilor olimpice și a principiilor care stau la baza olimpismului, coordonat de conf. univ. dr. Carmen Pârvu (FEFS) şi lect. univ. dr. Paula Constantinide (FMF).

Apoi, studenții Facultății de Medicină și Farmacie de la specializarea „Asistență Medicală Generală” și studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport au realizat demonstrații și au participat la dezbateri pe următoarele teme: - fair-play în sport;- contra discriminării și dopajului; - beneficiile efortului fizic la locul de muncă; - monitorizarea nivelului de fitness prin utilizarea tehnologiei și aplicațiilor; - primul ajutor în caz de accidentare în sala de sport; - metoda Heimlich/folosirea greutății propriului corp; - primul ajutor în caz de fractură la sportivi; - hipoxia în sala de sport/dozarea corectă a efortului.

Primul eveniment din cadrul proiectului a avut loc marţi, 16 aprilie,  concomitent cu Ceremonia aprinderii flăcării olimpice de la Atena, la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în sala A 210, urmând ca vineri, 19 aprilie, de la ora 10,00, să înceapă a doua activitate educativă de acest gen.

Academia Olimpică Română, filiala Galați, susține evenimentele educative, oferind participanților, în festivitatea de premiere: tricouri, medalii, fanioane, șepci, cărți cu însemnele olimpice.

Citit 908 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 18:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro