"Be A Science Geek. Be Cool". Elevii, invitaţi să se înscrie la concursul Stelele Ştiinţei
Foto: Ştefan Ilie, elev în clasa a VII-a la Şcoala 28, intră în concurs cu un robot creaţie proprie / Foto: Bogdan Codrescu

"Be A Science Geek. Be Cool". Elevii, invitaţi să se înscrie la concursul Stelele Ştiinţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
"În timpul unei furtuni, când ceilalţi se tem de tunete, tu numeri secundele până ajunge sunetul la tine ca să ştii cât de departe a fost fulgerul? Înscrie-te la Concursul Internaţional Stelele Ştiinţei şi arată-ne ce experimente extraordinare faci!" Este provocarea pe care elevii şi profesorii Colegiului Naţional "Al. I. Cuza" şi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 28 din Galaţi o lansează elevilor pasionaţi de fizică, chimie şi biologie.

Ultima zi de înscrieri este 31 martie

Sub sloganul "Be A Science Geek. Be Cool", cele două unităţi şcolare invită copiii din preuniversitar - din Galaţi şi din alte judeţe - care se visează cercetători să se înscrie la una dintre secţiunile concursului care va avea loc în perioada 19-20 aprilie la Galaţi: "Descopăr, deci exist" (lucrări interdisciplinare de cercetare ştiinţifică; Experimente interdisciplinare în abordări moderne utilizate în studiul Ştiinţelor Naturale (clasele VI-VIII); Experimente interdisciplinare în abordări moderne utilizate în studiul Ştiinţelor Naturale (clasele IX-XII); "Micul cercetător" (clasele I-V); Expoziţie de desene şi fotografii pe tema "Știința dintr-o picătură de apă". Elevii se pot înscrie la concurs până la 31 martie, individual sau în echipe formate din 2-3 elevi cu vârste între 8 şi 19 ani.

Competiţia din aprilie, care are şi o componentă dedicată profesorilor de ştiinţe, a atras deja şi elevi şi profesori din alte ţări, cadrele didactice străine urmând să asigure şi jurizarea.

De promovarea concursului în rândul elevilor gălăţeni se ocupă liceeni de la Cuza, îndrumaţi de Centrul pentru Jurnalism Independent. Promovarea se face atât offline, în şcoli, cât şi online, pe Facebook.com/SteleleStiintei.

Citit 1569 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2013 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.