TINERII ŞI ORAŞUL/ Târgul de universităţi în străinătate
Foto: Sursa foto: edu-news.ro

TINERII ŞI ORAŞUL/ Târgul de universităţi în străinătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de la cea mai prestigioasă instituţie gălăţeană de învăţământ, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, însoţiţi de doi profesori diriginţi, Adriana Ghiţă şi Mihaela Dumitriu, au plecat la Bucureşti la târgul facultăţilor, RIUF.

Elevi olimpici pe plan naţional şi internaţional, premiaţi cu locul I la diverse concursuri din toate domeniile (începând cu matematică, fizică, chimie şi limbile engleză, franceză şi germană şi, nu în ultimul rând, sport şi discipline artistice), elevii noştri, dornici să se afirme şi în străinătate, aplică pentru studii în afara ţării, devenind studenţi la universităţi din Marea Britanie, Olanda, Franţa, Germania, Austria, Danemarca, Suedia, China şi chiar Statele Unite.

Acest drum începe încă din clasa a IX-a, continuând la orele de dirigenţie; dezbaterile din orele de orientare profesională le suscită interesul, declanşând avalanşa de întrebări: unde, cum, în ce condiţii? Noi, profesorii, îi consiliem, le scriem scrisori de recomandare şi de două ori pe an, în octombrie şi în martie, organizăm excursii la RIUF Bucureşti. Aici, elevii solicită informaţii la standurile universităţilor şi facultăţilor şi se înscriu în programele de consiliere educaţională.

Numărul studenţilor internaţionali care provin din colegiul nostru este în continuă creştere: în 2013 - 50 de elevi, în 2014 - aproximativ 65.

Recent, 50 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au fost la Bucureşti la RIUF, încă de la deschiderea oficială; s-au informat despre condiţiile de admitere la facultăţile dorite, specializările şi oportunităţile oferite.

Pentru a putea accede la asemenea universităţi, elevii trebuie să obţină atestatele de limbă franceză, engleză sau germană.

Citit 1472 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.