"Săptămâna altfel" la Poliţia Locală Galaţi. Exerciţii demonstrative şi sfaturi utile pentru elevi (FOTO)

"Săptămâna altfel" la Poliţia Locală Galaţi. Exerciţii demonstrative şi sfaturi utile pentru elevi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de câteva zile, Poliția Locală și-a deschis porțile pentru aproximativ 1.000 de elevi, de la 15 unități de învățământ de pe raza municipiului și județului Galați. Astfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială nr. 33, Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”, Școala Gimnazială „Sfinții Împărați”, Școala Gimnazială nr. 29, Școala Gimnazială nr. 10, Școala „Victor Vâlcovici”, Centrul de Asistență pentru Copilul cu Cerințe Educative Speciale, Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”, Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 28, Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială nr. 12, Colegiul Național „Costache Negri” Galați, precum și pentru elevii de la școlile din Pechea și Oancea, săptămâna altfel a adus și o vizită la sediul Poliției Locale Galați.

Aceștia au luat contact în mod direct cu activitatea polițiștilor locali, participând la o serie de exerciții demonstrative. Elevii gălățeni au avut posibilitatea să îi vadă în acțiune pe polițiștii de la Intervenție Rapidă, dar și pe cei de la Ordine Publică și Siguranță Rutieră. Oamenii legii le-au explicat, nu doar ce înseamnă munca de polițist local, dar și ce trebuie să facă cetățenii unei comunități pentru a nu fi sancționați.

â”Dacă polițiștii locali de la Intervenție Rapidă au prezentat un exercițiu tensionat cu răufăcători și focuri de armă, cei de la Ordine Publică le-au explicat copiilor cum trebuie să se comporte un posesor de animal de companie și ce riscă tinerii care distrug băncile din parc, aruncă pet-uri sau diverse ambalaje pe domeniul public”, ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați.

Momentele mult așteptate de către elevii participanți la „Săptămâna Altfel” la Poliția Locală Galați au fost întâlnirea cu „mascații” și prezentarea armamentului din dotare.


 

Citit 3162 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2015 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.