Parteneriate de cercetare cu medici şi profesori americani, la ”Dunărea de Jos”

Parteneriate de cercetare cu medici şi profesori americani, la ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dr. Steve O. Michael, vicepreşedinte pe probleme academice şi prorector al Universităţii de Medicină şi Ştiinţă "Charles R. Drew" din Los Angeles, SUA, s-a întâlnit cu prorectorul Universităţii “Dunărea de Jos”, Ştefan Baltă, a vizitat Centrul de Kinetoterapie de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi a pus bazele unui parteneriat pe cercetare cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi.

"Înţeleg că există un mare interes în a colabora pe partea de cercetare cu profesorii şi specialiştii de la medicină. Noi avem în America patru arii de cercetare: pe cancer, cardio-metabolism, boli mentale şi sistemul public de sănătate şi investim sume mari de bani în aceste domenii. Vom forma, împreună cu cele două universităţi, "Dunărea de Jos” şi “Danubius”, un consorţiu instituţional, care va beneficia de sprijinul nostru", a declarat Steve O. Michael. Parteneriatul va presupune şi schimburi de experienţă ale cadrelor didactice gălăţene, care vor putea analiza în mod direct sistemul de sănătate american şi politicile sale de finanţare.

"Cele două universităţi au lansat de curând patru clustere de interes pe regiunea de sud-est, pe arhitectură navală, sănătate, IT şi energie verde. Facultatea de Medicină va fi ajutată de Universitatea "Charles R. Drew" să dezvolte programe pe management în medicină sau cercetare medicală. Aveţi specialişti de renume, aveţi tradiţie, împreună putem beneficia de ajutorul partenerilor noştri vechi din America", a declarat Andy Puşcă, rectorul Universităţii "Danubius".

Evenimentul a fost posibil graţie iniţiativei cadrelor didactice de la Facultatea de Litere, Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism, prof. univ. dr. Simona Antofi, directorul departamentului, şi prof. univ. dr. Nicoleta Ifrim.

Dr. Steve O. Michael a fost prorector şi vicepreşedinte pe probleme academice la Universitatea "Arcadia" din SUA timp de cinci ani, este specializat în management educaţional, strategii de finanţare, asigurarea calităţii şi antreprenoriat educational. Are numeroase lucrări în publicaţii de specialitate. Este doctor al Universităţii "Alberta" din Canada şi absolvent de Harvard, dar şi Doctor Honoris Causa al Universităţii "Danubius".

Citit 1128 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.