Garda de Mediu OFERĂ calculatoare și laptopuri şcolilor din zone defavorizate

Garda de Mediu OFERĂ calculatoare și laptopuri şcolilor din zone defavorizate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ca urmare a concursului "Let's be Eco", organizat de Garda Naţională de Mediu şi de "Let's do it, Romania", 25 de instituţii de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din judeţul Galaţi vor primi calculatoare şi laptopuri.

Scopul acestei tehnologizări a şcolilor este, conform Gărzii de Mediu, "promovarea conceptului de economie circulară, care susţine dezvoltarea sustenabilă şi diminuarea risipei prin consumul raţional de resurse. Prin disponibilizarea unor echipamente aflate în dotarea instituţiei, Garda Naţională de Mediu încurajează un model funcţional de recuperare şi valorificare a resurselor, prin prelungirea duratei de viaţă a echipamentelor electronice".

Cât mai puţine deşeuri

„Ideea de a oferi şcolilor din mediul rural echipamente disponibilizate susţine principiul Zero Waste - zero deşeuri, care a generat conceptul economiei circulare. Urmând acest principiu, am decis ca toate calculatoarele funcţionale rămase în dotarea instituţiei după achiziţionarea unor echipamente noi, prin intermediul fondurilor europene, să fie reutilizate, în beneficiul elevilor din zonele defavorizate. Ne bucurăm că iniţiativa noastră a fost întâmpinată cu entuziasm şi cu siguranţă premiile vor ajunge către cei mai implicaţi şi creativi participanţi. Speram ca iniţiativa Gărzii Naţionale de Mediu să reprezinte un exemplu de protejare a mediului şi combatere a risipei şi pentru alte instituţii publice din România”, a declarat Comisarul General al GNM, Bogdan Trif.

Din judeţul Galaţi, s-au înscris la concurs 25 de şcoli şi licee. Pentru ca şcoala lor să aibă şanse la premiu, elevii au trebuit să creeze lucrări originale din materiale reciclabile, având ca temă protejarea mediului înconjurător. Odată cu publicarea clasamentului final, într-o primă etapă, vor fi acordate 500 de laptopuri unităţilor şcolare câştigătoare, urmând ca această cifră să fie suplimentată, în funcţie de numărul de calculatoare disponibile.

Citit 1830 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.