Trei evenimente culturale deosebite în weekend, la Teatrul Dramatic

Trei evenimente culturale deosebite în weekend, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" programează, la sfârșitul acestei săptămâni, trei piese extrem de interesante

Vineri, 12 aprilie, de la  ora 18.00, în Sala Studio, se va juca spectacolul de licență al Promoției 2024 a Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos" Galați, "Ultima zi de școală", de Chiara Boscaro și Marco di Stefano. ”Textul care stă la baza spectacolului, foarte bine scris, este o dramă cu partituri actoricești extrem de ofertante și foarte dificile în același timp, mai ales pentru niște actori aflați la început de carieră", susţine regizorul spectacolului, conf. univ. dr. Florin Toma. În distribuție, gălățenii îi pot descoperi pe Marius Avramescu, Dorina Iuliana Necula, Laurențiu Gabriel Darie, Cristian Gheorghiu şi Valentina Iumen.

Tot vineri, 12 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare, actrița Petronela Buda va interpreta rolul Femeii în spectacolul premiat "Ușa e deschisă!", de Andrei Velea, regizat de Vlad Ajder. Spectacolul este o monodramă care are la bază piesa "Păpușa din podul bunicii", inspirată de un caz real și publicată de Andrei Velea în cartea de proză scurtă "Plaja de la Vadu". "Spectacolul ne întreabă cât de juști putem fi noi, ca societate, în raport cu ceea ce e «nou». Un spectacol construit în vremuri restrictive, «populat» cu actorie restricționată regizoral. Vă propun o dezbatere despre corectitudine, într-un moment în care corectitudinea nu are aport social. Vă invit să vedem rezultatul: un suflet sincer, dar încarcerat, care naște un suflet liber", spune despre spectacol regizorul Vlad Ajder.

Duminică, 14 aprilie, la ora 19.00, Teatrul Dramatic prezintă "MaMe", o creație colectivă care i-a adus lui Cristian Ban o nominalizare la Premiul UNITER pentru cea mai bună regie în 2021. Din distribuție fac parte actorii Svetlana Friptu, Radu Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuț Moldoveanu, Elena Anghel, Ștefan Forir, Oana Mogoș şi Răzvan Clopoțel.

Citit 848 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 16:39

2 comentarii

  • postat de Marius
    Joi, 11 Aprilie 2024 12:46
    5.13.136.***
    Invatati ceva din piesele jucate de teatre din Bucuresti, puse in scena in lunile februarie, martie , aprilie...Sala de la Casa de cultura a sindicatelor a fost mereu plina iar publicul a plecat mereu satisfacut, fericit...La voi, cu aceste piese...Sunteti slabi..
    0
    3
  • postat de Marilena
    Joi, 11 Aprilie 2024 10:05
    89.136.184.***
    Nimic despre regizoarea si scenografa Turcu?
    2
    3

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro