Au fost reluate lucrările la sera de plante exotice din Grădina Botanică

Au fost reluate lucrările la sera de plante exotice din Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Lucrările la sera de plante exotice din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” au fost reluate. Noul constructor este SC Servland SRL, iar valoarea lucrărilor rămase de executat este de 11.193.661 lei (TVA inclus), potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean (CJ) Galați.

“Se lucrează din nou la sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii. Din cauza unui constructor neserios, care nu şi-a făcut treaba şi nu a respectat termenele de finalizare, a trebuit să reziliem contractul și să reluăm procedurile de licitație, după ce am făcut și o expertiză tehnică în prealabil. În plus, suntem în proces cu vechiul constructor. 

Astăzi, noul constructor, o firmă din Galați, a început deja să lucreze la sera de plante. Și este multă muncă de făcut, de la finalizarea închiderilor la realizarea tuturor amenajărilor interioare - instalații electrice, termice, sanitare, de climatizare, irigație și aspersie. În noua seră, vor putea fi admirați palmieri de aproximativ 20 de metri înălțime, precum și sute de plante exotice. De asemenea, va exista și un spațiu pentru expoziții temporare, unde elevii vor putea desfășura diverse activități didactice”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Sera de plante exotice va avea o suprafață de aproximativ 2.500 mp, din care 1.000 de mp pentru activităţi didactice. În noua seră vor fi transferate și cele aproximativ 300 de specii (2500 de plante) din sera existentă.

Citit 3522 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 14:17

3 comentarii

  • postat de Galatean
    Marți, 16 Aprilie 2024 04:53
    5.13.181.***
    Apartine de Consiliul Judetean , Nicusor si nu de Primarie , iar ca lucrare {lucratori, firma }} seamna cu centura orasului , mare bulibaseala de constructie cu deficiente si erori multe de constructie, Un proiectant fara viziune.
    1
    7
  • postat de amazonia
    Luni, 15 Aprilie 2024 20:51
    89.137.139.***
    Sa fie aduse si mimoze. Aceasta planta e extraordinara si garanteaza un efect maxim.
    3
    9
  • postat de Nicusor
    Luni, 15 Aprilie 2024 20:08
    5.13.165.***
    Cat este valoarea penalitatilor de neexecutare a lucrarilor la termen ? SIGUR, valoarea penalitatilor este ZERO ca si in multitudinea contractelor incheiate de Primarie/Pucheanu cu divwersi constructori.
    8
    24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro