Mihail Boldea a fost adus în instanţă ca un om liber: fără cătuşe şi la costum!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Mihail Boldea a fost adus în instanţă ca un om liber: fără cătuşe şi la costum!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul în care Mihail Boldea este acuzat de înşelăciune şi de constituirea unui grup infracţional a ajuns la Curtea de Apel Galaţi. Instanţa gălăţeană trebuie să se pronunţe şi pe legalitatea măsurii preventive, care expiră pe 14 octombrie. Acesta este motivul pentru care dosarul celui mai răsunător proces judecat la Galaţi în ultimul deceniu a primit termen pe data de 9 octombrie.

Mihail Boldea şi Bogdan Alexandru Boza nu au avut apărători la termenul de pe 9 octombrie, aşa că dosarul a fost amânat pentru 10 octombrie. Situaţia însă s-a repetat şi la cel de-al doilea termen, pentru Boldea depunând delegaţie o avocată din oficiu. Întrebată de judecător dacă va depune şi concluzii, avocata a afirmat că nu este în măsură să facă acest lucru şi că propune să se acorde un nou termen de judecată pentru vineri, când expiră şi mandatul de arestare. Cum situaţia era destul de tensionată, Mihail Boldea a intervenit în apărarea sa. „Avocaţii mei vor avea încă un dosar la Galaţi vineri, aşa că vor veni şi pentru acest caz”, a afirmat Boldea.

Judecătoarea, vădit supărată pe situaţie, nu a fost de acord cu acordarea unui nou termen şi a stabilit ca avocatul din oficiu să studieze timp de două ore dosarul pentru a putea pune concluzii. „Legea impune ca legalitatea măsurii arestării preventive să se discute într-un termen ce nu depăşeşte 60 de zile. Acest termen se împlineşte pe data de 14 octombrie, motiv pentru care vom lăsa dosarul la a doua strigare pentru astăzi. Doamna avocat are timp să studieze dosarul şi să pună concluzii pentru clientul pe care îl apără”, a precizat judecătoarea.

Atât Mihail Boldea, adus la instanţă fără cătuşe, cât şi ceilalţi inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv au rămas pentru aproximativ două ore în instanţă aşteptând reluarea procesului la termenul stabilit de judecător.

Dosarul lui Mihail Boldea a ajuns la Galaţi după ce acesta şi-a dat demisia din Parlamentul României, cauza urmând a fi judecată la Curtea de Apel Galaţi.

În jurul orei 21.00, completul de judecată de la Curtea de Apel a decis că toţi cei opt inculpaţi trebuie să rămână în arest preventiv incă 30 de zile, respingând astfel toate cererrile de eliberare sub control judiciar depuse de avocaţii din dosar. Reamintim că în acest dosar sunt 19 inculpaţi, dintre care opt în arest preventiv, unul arestat în lipsă şi alţi trei arestaţi în alte cauze.

Citit 3002 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.