Încă o femeie agresată de maidanezi în centrul Galaţiului/ Haitele de câini comunitari sunt de neoprit

Încă o femeie agresată de maidanezi în centrul Galaţiului/ Haitele de câini comunitari sunt de neoprit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În acest moment, pe străzile Galaţiului sunt peste 25.000 de câini comunitari * Primăria a început să îi strângă pe cei periculoşi


Problema câinilor agresivi de pe străzile Galaţiului devine din ce în ce mai gravă. După ce, la începutul anului, o gălăţeancă a fost atacată şi muşcată de o haită de câini în Ţiglina II, un alt cartier al Galaţiului a devenit, ieri, scena unei situaţii similare.

Şase câini agresivi au tăbărât pe o femeie ieri dimineaţă, în apropiere de piaţa Ancora. Din fericire pentru ea, a fost salvată de un bătrân ce trecea prin zonă.

„Mă întorceam de la cumpărături, când un câine a apărut lângă piciorul meu şi mârâia. M-am speriat, iar imediat lângă mine au apărut alţi cinci maidanezi. Norocul meu a fost că a apărut un bătrân, care i-a îndepărtat cu bastonul. Am reuşit în cele din urmă să ajung acasă, însă pe un drum ocolit, deoarece îmi era frică să nu fiu din nou atacată”, ne-a explicat Maria Irimia. „Culmea este că atât cel care m-a scăpat de câini, cât şi o altă doamnă mi-au spus că eu aş fi de vină pentru că am fost atacată. Sunt mamă, copiii învaţă la unităţile din apropiere. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă unul dintre copiii mei ar fi fost atacat”, a mai spus Maria Irimia.

Imediat după ce a ajuns acasă, femeia a pus mâna pe telefon pentru a alerta autorităţile. „Am sunat iniţial la Poliţie, care m-a redirecţionat către Poliţia Locală, iar de aici am fost trimisă la Ecosal, la serviciul Ecarisaj. În momentul în care am fost atacată, în apropiere erau şi doi domni de la Poliţia Locală. I-am întrebat de ce nu m-au ajutat şi mi-au spus că nu este de competenţa lor”, s-a mai plâns femeia.

Zona colcăie de câini comunitari

Piaţa Ancora, considerată una dintre zonele bune ale Galaţiului, colcăie de câini comunitari.

„Odată veneam cu sacoşele pline de lapte şi am fost atacată de 12 câini. Am ajuns acasă plină de vânătăi şi cu hainele rupte. Săptămâna trecută, un alt domn a fost muşcat de fund, tot aici. Ne e frică, dar nu avem ce să facem”, ne-a spus şi Angleina Angheluţă, una dintre femeile ce îşi desfac marfa în zonă.

„Mai mulţi oameni au fost muşcaţi. Veniţi seara să vedeţi ce este pe aici”, ne-a spus şi Mircea Crăciunescu.

În mai puţin de o oră de la producerea incidentului, la faţa locului a apărut o echipă de ecarisaj a celor de la Ecosal. „Suntem puţini şi încercăm să acoperim cât mai multe zone. În primă fază, încercăm să-i îndepărtăm de pe lângă şcoli. Din păcate, foarte mulţi oameni ne înjură, iar şi mai mulţi hrănesc aceste animale”, a explicat Neculai Preda, angajat al serviciului Ecarisaj din cadrul Ecosal.

Ce spune Primăria

Conform oficialilor Primăriei Galaţi, în anul 2014, după intrarea în vigoare a noii legi privind câinii fără stăpân, se vor înfiinţa două noi echipe de ecarisaj, iar fondurile pentru această activitate vor fi suplimentate.

„Pentru că numărul câinilor fără stăpân de pe domeniul public este foarte mare, estimăm undeva în jur de 25.000 de capete, în prima etapă, operaţiunile de ridicare a câinilor comunitari se fac cu prioritate în zona instituţiilor de învăţământ, ocrotire socială şi sănătate publică, în parcuri, zone de promenadă sau agrement. De asemenea, Ecosal acţionează punctual şi la solicitările venite din partea cetăţenilor. Pentru intervenţia echipelor de ecarisaj, oamenii pot suna la 0236.312.282 (dispecerat Ecosal) sau la telverde 0800.800.329 (apel gratuit din reţelele fixe)”, a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 5236 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.