PDL nu-şi asumă un document de campanie cu atacuri la PSD

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalii susţin că documentul secret prezentat de presă este "un document făcut, nu unul real" în timp ce liderii PSD spun că nu îşi vor schimba strategia de campanie şi le reamintesc reprezentanţilor PDL trecutul comun din cadrul FSN.

Liderul grupului senatorial al PDL, Traian Igaş, susţine că documentul publicat în mass-media contravine atitudinii partidului său în cadrul Parteneriatului pentru România. "Faptele şi evoluţia noastră în Guvern infirmă ce scrie în document, în sensul că noi respectăm pateneriatul cu PSD, chiar dacă nu toţi sunt de acord cu el, în sensul liniştii sufleteşti. Dar noi încercăm să respectăm Parteneriatul pentru România", a declarat Igaş. Acesta a negat autenticitatea strategiei prezentate, afirmând că un asemenea document poate fi făcut de oricine, fără mari dificultăţi.

O poziţie similară are şi liderul de grup al deputaţilor democrat-liberali, secretarul executiv al PDL Mircea Toader. "Este o mare făcătură. Nu este nici de la noi şi nici nu este inspirat dintr-un document de-al nostru. Nu ne aparţine şi este un fals", a declarat Toader pentru NewsIn. Pedelistul a apreciat că documentul este redactat mai degrabă ca o analiză politică decât ca o strategie. "Poate că cineva încearcă să-şi facă audienţă (...) Este o analiză politică făcută de cineva din afară", a adăugat Mircea Toader.

"Acest document nu ne aparţine. E o operă de birou şi nici pe departe o strategie a PDL. Este un document făcut, nu unul real", a declarat marţi, la Realitatea FM, şi Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Mircea Geoană s-a arătat indiferent faţă de documentul apărut în presă, evitând să-l comenteze atâta timp cât nu se cunoaşte dacă aparţine de fapt PDL. "Nu ştiu dacă e un document atribuit sau aparţine PDL. Sunt două partide mari în competiţie, care au obligaţia de a asigura stabilitate politică şi eficienţă guvernamentală. Dacă e un document adevărat, să fie sănătoşi, dacă nu, nu comentăm", a spus el.

Vicepredintele PSD Liviu Dragnea a susţinut că, dacă documentul este adevărat, acest lucru arată că PDL este un partener neloial. "Documentul nu schimbă strategia de campanie (a PSD, n.r.), poate schimba atitudinea noastră.  Sper să nu fie real. Dacă e real, asta nu e atitudinea unui partener onest de coaliţie. Dacă e adevărat însă, înseamnă că PDL nu doreşte să facă o campanie pozitivă pentru europarlamentare, nu doreşte să transmită de ce vrea să trimită parlamentari în Europa, şi că e un partid care-şi atacă proprii parteneri de coaliţie. Trecutul e comun, dacă e suspect, e suspect comun. Dacă acest document va fi asumat, probabil vom avea o poziţie mai clară. Dar e deranjant", a spus el.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a transmis celor de la PDL că trecutul PSD se intersectează cu cel al lor, prin intermediul FSN. "Trecutul e comun, aş vrea să le amintesc celor de la PDL. Cei mai mulţi din PDL vin din FSN, au rădăcini comune cu FSN. Să le fie ruşine celor cărora le e ruşine de trecutul lor şi de rădăcinile lor!", a declarat Iliescu.

Potrivit documentului de campanie prezentat de televiziunile de ştiri şi atribuit PDL, social-democraţii trebuie trataţi ca principal adversar, un partener nărăvaş şi cu un trecut suspect. "PDL nu doreşte „demolarea” mediatică a PSD, ci doar încolţirea lui", recomandă documentul PDL.

Citit 727 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.