CJAS Gorj verifică modul în care au fost acordate peste 46.000 de concedii medicale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj verifică modul în care au fost eliberate câteva mii de concedii medicale, în 2008 şi pe primele patru luni din 2009, după ce suma aferentă acestora a depăşit patru milioane de lei, transmite corespondentul NewsIn.

Suma a fost achitată de la bugetul asigurărilor de stat. „Este vorba despre peste 46.300 de concedii medicale. Vor avea loc o serie de controale la mai mulţi medici de familie şi specialişti, în special la ultimii, pentru că avem suspiciunea că o parte din aceste concedii medicale au fost eliberate pe <>. Avem un singur medic din judeţ care a eliberat într-un an un număr de peste 1.300 de concedii medicale. Pe locul doi în acest top al ruşinii se află un alt doctor cu peste o mie de concedii, locul trei fiind cu peste 600 de concedii“, a declarat luni Daniel Titu Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

Potrivit lui Bondoc, la o analiză mai atentă a perioadelor în care sunt eliberate unele dintre concediile medicale, se observă că sunt mai multe primăvara şi toamna, din cauza muncilor agricole: „Oamenii s-au obişnuit să îşi ia concediu medical de fiecare dată când au de muncă în agricultură. Nu se poate să munceşti la casă, la grădină şi să-ţi iei şi salariul, să spui că eşti bolnav, pe când alţii nu au bani de proteze. Căci, aceşti bani care merg la concediile medicale, ar putea fi redirecţionaţi spre proteze“, a adăugat Daniel Titu Bondoc.

De asemenea, un alt motiv pentru care angajaţii aleg varianta concediului medical este teama de o posibilă disponibilizare. De exemplu, mai multe societăţi care activează în mineritul gorjean au solicitat verificarea acestor concedii medicale, pentru că sunt foarte multe.

Citit 577 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.