DURERE fără margini la SMURD Galaţi după TRAGEDIA de la Constanţa

DURERE fără margini la SMURD Galaţi după TRAGEDIA de la Constanţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tragicul accident aviatic petrecut la Constanţa, în urma căruia patru persoane şi-au pierdut viaţa, a îndoliat o ţară întreagă. Medici, asistenţi, piloţi sau simpli cetăţeni, toţi îi plâng pe cei patru salvatori care au pierit în misiune. Asta fac şi medicii de la UPU-SMURD Galaţi, care au mers la Brăila pentru a-i aduce un ultim omagiu colegei lor Laura Vizireanu, care făcea parte din mica lor familie. Medicul Laura Vizireanu era din Brăila şi lucra la Constanţa. Nu o dată a venit la Galaţi pentru a prelua pacienţi în stare gravă pentru a-i transporta la un spital mai mare. „În astfel de situaţii cuvintele sunt de prisos. Sunt… au fost nişte oameni deosebiţi, ca toţi cei care salvează vieţi. Ne pare rău că nu mai sunt printre noi. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor de la Constanţa. Cu siguranţă îi vom simţi lipsa”, ne-a declarat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Este adevărat că în astfel de momente cuvintele sunt de prisos. Amintirile îi vor lega însă pe veci pe medicii şi asistenţii gălăţeni de cele patru persoane decedate. „Am făcut zboruri de aclimatizare cu personalul de pe elicopterul respectiv. „Am zburat cu acest pilot, cu acest copilot. Copilotul, un om extraordinar, a fost primul care mi-a făcut aclimatizarea. Am sperat până în ultima clipă că vor fi salvaţi. Au fost colegii noştri şi ne este foarte greu. Făceau parte din familie”, susţine asistentul SMURD Galaţi, Horaţiu Caracaş.

Toţi angajaţii SMURD Galaţi îşi opreau cu greu lacrimile. Tristeţea şi durerea lor este greu de reprodus în cuvinte. Tragedia de la Constanţa i-a marcat însă de două ori pe salvatorii SMURD. „Eram colegi şi suntem trişti pentru că am pierdut nişte prieteni. Suntem trişti însă pentru că şi noi zburăm cu elicopterul şi ştim ce înseamnă. Este greu, dar ne-am ales această meserie de a salva vieţi. Ne pare tare rău pentru familiile lor”, ne-a adăugat medicul SMURD Adrian Malacu.

Durerea lor va fi şi mai mare astăzi, când vor fi nevoiţi să-şi conducă colega, pe medicul Laura Vizireanu, pe ultimul drum, aceasta urmând să fie înmormântată în localitatea natală, Brăila.

Citit 2088 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.