UPDATE/ Avertizare COD PORTOCALIU de NINSORI, VÂNT ŞI POLEI la Galaţi

UPDATE/ Avertizare COD PORTOCALIU de NINSORI, VÂNT ŞI POLEI la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE/Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori și vânt puternic pentru zece județe din țară, printre care şi Galaţi. Avertizarea intră în vigoare duminică, la ora 20,00 și expiră peste 24 de ore. Se vor semnala ninsori, viscol, precipitaţii mixte și polei.

În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40...50 l/mp.

Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.


 

UPDATE/ Începând de duminică seară, de la ora 20.00, și până luni seară, la ora 23.00. va intra în vigoare un nou cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte și polei.

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

La Galaţi vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada şi accentuând senzaţia de frig.


UPDATE/ O avertizare cod galben de vreme rea va intra în vigoare din această seară, de la ora 20, anunţă meteorologii. În acest context, Ministerul Administraţiei şi Internelor pregăteşte măsuri pentru ca vremea să nu creeze probleme pe drumuri.

Avertizarea este valabilă din 26 decembrie, ora 20 până în 27 decembrie, ora 20 și se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei.

În intervalul menţionat, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45 - 55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.


Temperaturile scad şi ploile, ninsorile sau lapoviţa vor cuprinde sudul, estul şi centrul ţării, începând de vineri seară, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). De vineri, se înmulţumesc precipitaţiile în Oltenia, Muntenia şi mare parte din Transilvania şi Moldova. Acestea se vor transforma în ninsori, în special în Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, Moldova şi la munte, se arată în prognoza ANM.

Temperaturile scad cu aproximativ 10 grade la Galaţi, de joi până duminică, ajungând la maxime de 0 grade şi minime de minus 7 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie şi 4 ianuarie, iar până atunci numai izolat şi trecător vor fi ploi slabe sau lapoviţă, mai ales vineri.

Vremea va deveni în general închisă vineri şi se va răci, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În prima parte a zilei cerul va fi acoperit de nori, iar după orele prânzului cresc şansele de precipitaţii, care se vor trasforma în lapoviţă şi ninsoare, conform meteorologilor. Vor fi condiţii de polei, iar vântul va sufla slab, cu o viteză maximă de 12 km/h. Temperatura maximă a zilei de vineri, la Galaţi, se va apropia de valoare de 2 grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până în dreptul valorii de minus 2 grade Celsius.

Citit 8018 ori Ultima modificare Duminică, 28 Decembrie 2014 10:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.