Incident tragic la Romportmet / Un muncitor a murit după ce i s-a făcut rău în timpul lucrului

Incident tragic la Romportmet / Un muncitor a murit după ce i s-a făcut rău în timpul lucrului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În seara de 12 februarie, la ora 22,50, în incinta portului mineralier Romportmet Galaţi, un bărbat în vârstă de 54 de ani, care lucra ca lăcătuş, a murit la locul de muncă.

"Evenimentul a avut loc în timp ce lucrătorul, împreună cu alţi doi colegi, efectua reparaţii la o macara tip Portal, în zona depozitului de tablă groasă. Din declaraţiile martorilor, a rezultat că, în timp ce se aflau pe macara, lucrătorului i s-a făcut rău şi a căzut, în locul în care îşi desfăşura activitatea. Colegii prezenţi la eveniment au încercat manevre de resuscitare şi au anunţat ambulanţa ArcelorMittal, care a sosit la faţa locului într-un timp foarte scurt. Medicul echipajului a constatat că victima nu avea niciun semn vital, fiind în stop cardiorespirator. Victima a fost coborâtă de pe macara de o echipă de salvatori de la ArcelorMittal Galaţi", se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi.

La faţa locului a ajuns imediat o echipă de inspectori din cadrul ITM Galaţi şi un echipaj al Poliţiei Transporturi navale. Au fost făcute primele cercetări, iar inspectorii de muncă trebuie acum să stabilească cu exactitate împrejurările, cauzele şi modul de producere a accidentului de muncă, precum şi eventualele răspunderi.

Cel mai probabil, muncitorul a fost victima unui infarct.

Din nefericire, acest incident vine la numai câte zile după ce un alt gălăţean, în vârstă de 40 de ani, şi-a pierdut viaţa pe platforma combinatului ArcelorMittal, într-un accident mortal de muncă.

CITEŞTE ŞI: ACCIDENT MORTAL ÎN COMBINAT/ Muncitor căzut de la ZECE METRI

Citit 4024 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Februarie 2015 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.