Pregătiţi de luptă/ Jurnaliştii VL, aşi la pistol-mitralieră

Pregătiţi de luptă/ Jurnaliştii VL, aşi la pistol-mitralieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La o temperatură care cu greu depăşea două grade şi pe un vânt tăios, ziariştii gălăţeni s-au încumetat, ieri, să-şi exerseze abilităţile de trăgători. Serbarea a 165 de ani de la atestarea Jandarmeriei Române le-a oferit jurnaliştilor ocazia să pună mâna pe pistoalele mitralieră şi să ochească ţintele la 75 de metri, în poligonul de la Smârdan.

Treabă deloc uşoară, dar cu siguranţă extrem de interesantă, pentru că foarte puţini au fost cei care au putut spune la finalul şedinţei în care au golit două încărcătoare de AKM că nu au ciuruit zdravăn ţintele. Îndemânarea unora şi norocul altora le-a dat de furcă organizatorilor, care au avut serios de adunat punctajele şi de departajat câştigării ediţiei 2015 a Cupei Presei la Tir a Jandarmeriei Galaţi. Clasamentul final a cuprins trei trăgători experimentaţi şi o debutantă în ale AKM-ului, doi dintre primii patru clasaţi fiind reprezentanţii "Vieţii libere". Locul I a fost ocupat de Adrian Obreja (reporter Digi 24 Galaţi), locul al doilea i-a revenit lui Bogdan Codrescu (fotoreporter Viaţa liberă), pe poziţia  a treia s-a clasat Dan Paic (corespondent Agerpres), iar poziţia a patra i-a revenit subsemnatei, redactor VL.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române, şi IPJ Galaţi a organizat un concurs de tir cu pistolul pentru jurnalişti. Pe podium au urcat trei oameni de televiziune, în ordine, Cătălin Huţu (producător Digi 24), Daniel Cucu (cameraman Pro TV) şi Cristian Ioniţă (cameraman Antena 1).


 

Citit 1179 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2015 18:09