Pescari, nu ieşiţi cu unelte interzise la peşte! Poliţiştii umblă pe Siret

Pescari, nu ieşiţi cu unelte interzise la peşte! Poliţiştii umblă pe Siret
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi şi unul din Brăila s-au ales cu dosare penale, după ce poliţiştii de la Transporturi i-au surprins la pescuit folosind unelte şi mijloace de deplasare neconforme cu legislaţia.

Primii doi, un pescar de 40 de ani din Vădeni şi unul de 70 de ani din Braniştea, au fost depistaţi în zona podului rutier de la Şendreni. Ei ieşiseră la pescuit pe Siret cu o barcă tip lotcă şi o plasă pe care poliţiştii au identificat-o ca aparţinând categoriei de unelte destinate pescuitului comercial. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că barca în care se aflau cei doi nu era înregistrată, iar pescarii nu aveau actele necesare pentru pescuit comercial. Prin urmare, plasa, o semiavă, lungă de 30 de metri şi cu ochiul de 40 de milimetri, a fost fost confiscată, iar barca, indisponibilizată.

Tot cu ustensile nepotrivite a fost prins un bărbat de 45 de ani din Cavadineşti, depistat tot pe Siret, în dreptul punctului Barboşi Triaj - Movileni. Acesta pescuia cu două plase de tip năpatcă, ambele cu diametrul de doi metri şi ochiul de 10 milimetri. Pentru că nici el nu avea acte pentru pescuit comercial, plasele i-au fost reţinute.

Cei trei pescari sunt cercetaţi pentru că au folosit unelte destinate exclusiv pescuitului comercial, pentru că nu aveau autorizaţie pentru această activitate, iar primii doi şi pentru că foloseau o barcă neînmatriculată.

Citit 3387 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.