Mai puţine viroze şi pneumonii, diagnosticate de medicii gălăţeni săptămâna trecută

Mai puţine viroze şi pneumonii, diagnosticate de medicii gălăţeni săptămâna trecută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Puţin peste 1.500 de cazuri de viroze au fost diagnosticate de medicii gălăţeni în săptămâna 6-12 aprilie, doar jumătate din numărul înregistrat cu doar o săptămână în urmă (30 martie-5 aprilie). Cei mai mulţi dintre pacienţi au primit tratament pentru acasă, doar 44 dintre bolnavi având nevoie şi de internare.

Cei mai afectaţi rămân copiii cu vârste între cinci şi 14 ani. Medicii spun că numărul mai mic de îmbolnăviri se datorează atât încălzirii vremii, cât şi faptului că în săptămâna "Şcoala altfel" elevii nu au mai stat zilnic timp de câteva ore în aceeaşi sală de clasă. Fiind spaţii închise, sălile de curs sunt locurile ideale pentru transmiterea virusurilor.

Şi numărul pneumoniilor a scăzut cu o treime, ajungând săptămâna trecută la 373. Pentru 89 dintre aceşti bolnavi, medicii au hotărât şi internarea. Copiii care nu au împlinit încă un an sunt cei mai sensibili în faţa infecţiilor plămânilor, mai ales din cauza faptului că sistemul lor imunitar nu a avut încă timp să se dezvolte suficient.

Pentru că în următoarele două săptămâni meteorologii au anunţat numeroase ploi, este recomandat să vă adaptaţi îmbrăcămintea la condiţiile meteorologice. În ciuda încălzirii vremii, dimineaţa şi seara temperaturile pot fi încă destul de scăzute. În ceea ce priveşte alimentaţia, medicii vă recomandă să beţi cel puţin doi litri de lichide pe zi şi să mâncaţi cât mai des fructe şi legume proaspete. De asemenea, încercaţi pe cât posibil să evitaţi spaţiile închise şi foarte aglomerate, cum sunt, spre exemplu, spaţiile comerciale.


CITEŞTE ŞI: Cum vă PROTEJAŢI de răceli şi gripă

Citit 594 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2015 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.