"Capul" MAFIEI ţigărilor a ajuns la PUŞCĂRIE

"Capul" MAFIEI ţigărilor a ajuns la PUŞCĂRIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eugen Ciobotaru (47 ani) a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi la finele săptămânii trecute, la mai bine de două luni după ce Curtea de Apel a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul "Fabricii de ţigări" de la Tirighina.

Inculpat alături de alte şapte persoane pentru multiple capete de acuzare care le-au atras statutul de grup organizat specializat în contrabanda cu tutun şi fabricarea de ţigări prin falsuri şi sustragerea de la plata taxelor legale, Ciobotaru a făcut obiectul unor complexe activităţi de urmărire. El a fost lăsat în libertate după ce a stat o perioadă în arest şi s-a sustras, susţin poliţiştii, executării pedepsei de şase ani şi şase luni de închisoare primite de la judecători.

"În urma unor activităţi specifice, bărbatul a fost  identificat şi reţinut pe raza municipiului Galaţi, de către poliţiştii Biroului Urmăriri. El a fost încarcerat în Penitenciarul Galaţi, în vederea executării pedepsei", a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În dosarul "Fabricii de ţigări", au mai primit condamnări la închisoare încă şapte persoane, printre care şi sora lui Eugen Ciobotaru. Pedepsele sunt cuprinse între şapte luni şi şase ani şi şase luni şi au fost date de Curte la trei ani şi două luni de la descinderile procurorilor în halele de la Tirighina, unde au fost descoperite cantităţi impresionante de tutun şi ţigări, precum şi o linie de fabricat şi ambalat ţigarete. Latura civilă, care priveşte despăgubirile pe care cei opt trebuie să le achite, este încă pe rol, după ce Curtea de Apel a cerut Tribunalului să rejudece cauza. Într-o primă decizie, instanţa de fond i-a obligat pe condamnaţi să achite în solidar circa 24.000.000 de lei.

Citit 2343 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2015 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.