STUDENŢII din Galaţi CONTINUĂ acţiunile de PROTEST

STUDENŢII din Galaţi CONTINUĂ acţiunile de PROTEST
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii gălăţeni vor continua dezbaterile în amfiteatrele pe care le-au ocupat săptămâna trecută, în cadrul acţiunii demarate la nivel naţional de către ANOSR, "Occupy 25 la sută".

"Există un angajament al ministrului cu privire la stabilirea procentului de participare la alegerea rectorilor, pe care aşteptăm să îl onoreze şi vrem să fim parteneri de dialog de bună credinţă. Vom continua să vorbim cu colegii noştri şi să le explicăm de ce revendicările noastre sunt importante. De mâine, reluăm seria dezbaterilor. Trei, patru ore pe zi vom fi, în amfiteatrele de la Inginerie, la dispoziţia studenţilor, cărora le vom prezenta, proiectele de lege ce trebuie schimbate şi modificările vizate", a declarat pentru "Viaţa liberă", Ionuţ Dumitrașcu, liderul LSG.

Vineri, 8 mai, o delegaţie formată din studenţi a intrat în audienţă la prefectul Galaţiului, pentru a-i înmâna o scrisoare cu revendicări, destinată premierului Victor Ponta. Studenţii gălăţeni cer, alături de cei din ţară, dreptul de a participa la alegerea rectorului în proporţie de 25 la sută, creşterea investiţiilor în servicii pentru studenţi, a burselor sociale, implementarea reală a unui învăţământ centrat pe student şi respectarea dreptului la liberă exprimare al tinerilor. Dreptul studenţilor de a participa la alegerea structurii de conducere din universităţi în procent de 25 la sută, prevăzut prin vechea lege a educaţiei, a fost luat în 2011.


Mai multe despre începutul acestui PROTEST INEDIT citiţi aici -->> http://www.viata-libera.ro/eveniment/66516-protest-inedit-studentii-galateni-s-au-baricadat-in-amfiteatrul-facultatii-de-inginerie

Citit 1113 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.